Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin geçtiğimiz gün görevden alınmasının yankıları sürerken, Ankara Başsavcılığı’nın, FETÖ’nün güncel kamu yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında  önceki sabah Tarım Bakanlığında 7’si aktif görevde, 9 bürokrat hakkında gözaltı kararı verdiği iddia edildi. T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, gözaltına alınanlar arasında başmüfettişler ve iç denetçiler ile 1 uzman ve 1 müdür yardımcısı olduğu öne sürüldü.

Tarım Bakanlığı, MİT Başkanlığı'nın yaptığı tespitler sonrası geçen Aralık ayında üst düzey bir bürokratı görevden almış, Ankara Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Başsavcılık dün operasyon düğmesine basarak 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyeti, 7’si aktif görevde, 1’i açığa alınmış, 1’i ise ihraç edilmiş 9 kişi ile özel sektörde çalışan bir kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin Tarım Bakanlığı'nda baş müfettiş ve müfettiş olarak görev yaptığı, 2 kişinin iç denetçi, bir kişinin uzman, bir kişinin de müdür yardımcısı görevinde bulunduğu iddia edildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bekir Pakdemirli'nin görevden 'affını' istemesinin ardından bakanlığa FETÖ soruşturması başlatılmasına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı: "Bugün bazı internet sitelerinde 'Tarım Bakanlığı bürokratlarına FETÖ gözaltısı/operasyonu' başlığıyla yapılan haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Habere konu olayla ilgili işlem tesis edilen bir bakanlık personeli olup, anılan kişiyle ilgili Bakanlığımız daha önceden idari işlem başlatmış ve kişi açığa alınmıştır. Gerçek dışı ve olumsuz algı oluşturulmaya ilişkin yapılan bu haberlerle ilgili doğru bilgiyi kamuoyuna saygıyla bildiririz."