Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, icralık çiftçilerin Tarım ve Orman Bakanlığının önünde yapacakları eylem iptal edilerek, 5 çiftçi temsilcisinin Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile yaptıkları görüşmede, Sivas’tan gelen bir temsilcinin Tarım Kredi Kooperatifi ortağı olmadığı gerekçesiyle toplantıdan çıkarılması, Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atamasını gündeme getirdi. 

FAHRETTİN POYRAZ HANGİ GÖREVLE TOPLANTIYA KATILDI? 

Bakanlıkta yapılan toplantıya, hukuksuz bir şekilde atandığı ortaya çıkan ve bu görevini 3 yıldır Tarım Kredi Kooperatiflerinin İnsan Kaynakları Yönetmeliğine aykırı bir şekilde sürdüren Fahrettin Poyraz katılabilirken, Sivas’tan gelen bir temsilcinin Tarım Kredi ortağı olmadığı gerekçesiyle toplantıdan çıkarılması dikkat çekti. 

HUKUKSUZ ATAMAYI YAPAN YÖNETİM KURULU BAŞKANI İLE SONRA DÜNÜR OLDULAR! 

Bilindiği üzere Fahrettin Poyraz’ın, 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununa göre hazırlanan İnsan Kaynakları Yönetmeliğine aykırı bir şekilde bu göreve atandığı ortaya çıkmıştı. 2017 Aralık ayında bu görev atanan Poyraz, 3 yıldır hukuksuz bir şekilde Genel Müdürlük yapıyor. Fahrettin Poyraz’ın ataması, Selahattin Külcü’nün Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı dönemin Merkez Birliği Yönetim Kurulu kararıyla yapılmıştı. Fahrettin Poyraz, daha sonra Selahattin Külcü ile dünür olmuştu. 

HUKUKSUZ ATAMANIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN 2019 YILINDA YÖNETMELİKTE ŞAHSA ÖZEL DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atamasının üstünü örtmek için 2019 yılında yapılan Genel Kurulda, İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde kişiye özel bir değişiklik yapılarak, yönetmelikte sadece Genel Müdür için emeklilik şartı kaldırıldı. Ancak bu değişiklik geriye doğru işlemediği için Poyraz’ın hukuksuz bir şekilde görev yapmasını ortadan kaldırmıyor. 

3 DENETÇİ HUKUKSUZ ATAMAYLA İLGİLİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Tarım Kredi Kooperatiflerinde ikisi seçimle biri de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından atanan üç denetçi de hukuksuz atamayla ilgili hukuki bir inceleme yapmayarak, çiftçi kuruluşunda yaşanan hukuksuz atamayı görmezden gelmesi dikkat çekti. 

TARIM KREDİ ORTAKLARI HUKUKSUZ ATAMAYLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİR

Tarım Kredi Kooperatiflerinin asıl sahibi olan çiftçi ortakları, bu hukuksuz atamayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları durumunda, çiftçi kuruluşunda yaşanan hukuksuzluk net bir şekilde ortaya çıkacak. 

3 YILDIR HAKSIZ BİR ŞEKİLDE MAAŞ ALIYOR! 

Tarım Kredi Kooperatiflerinde yüksek faizden dolayı borçları katlanarak artan çiftçiler borçlarını ödeyemedikleri için icraya verilirken, Genel Müdürün hukuksuz bir şekilde görev yaparak kurumdan haksız bir şekilde maaş ve ikramiye adı altında ücret alması dikkat çekiyor. 

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLEREK YAYINDAN KALDIRILDI! 

Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanmasıyla ilgili haberlere hukuksuz bir şekilde erişim engeli getirilirken, Milli Gazete’nin söz konusu haberiyle ilgili suç duyurusunda bulunulmaması yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.