Tarım ve Orman Bakanlığında görevden alınan Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne vekaleten atama yapılırken, Strateji Geliştirme Başkanlığına ise yapılacak atamanın bugün belli olması bekleniyor. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne Durali Koçak getirilirken, Strateji Geliştirme Başkanlığına ise Burhan Demirok’un getirilmesi bekleniyor. 

Dr. Durali Koçak, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünde uzun süre görev yapmıştı. Strateji Geliştirme Başkanlığına atanması beklenen Burhan Demirok ise Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yapıyor. 

DESTEK HİZMETLERİNE ADANA’DAN ATAMA! 

Diğer yandan Tarım Bakanlığı Atama Kararına göre bir atama da Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına Adana’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü yapmış Abdulkerim Arıkan atandı. 

TİGEM’DE FIRATOĞLU’NUN İSMİ ÖN PALANA ÇIKIYOR

TİGEM’e yapılacak atamada bir çok bürokratın ismi geçerken, Tarım Reformu eski Genel Müdür Yardımcısı ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu’nun ismi ön plana çıkıyor. 2018 yılında TİGEM’de patlak veren genç çiftçi yolsuzluğunda Fıratoğlu, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. TİGEM’in şartnameye uymayan hayvanları Tarım Reformu Genel Müdürlüğündeki bir memur kanalıyla dağıtması o dönem Tarım Reformu Genel Müdürlüğündeki üst düzey yöneticilerin de sorgulanmasına neden olmuştu.