Tarım ve Orman Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu görevden alınırken, yerine TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece atandı. Mustafa Aksu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin İlk Bakan yardımcılarından biri olarak 9 Ağustos 2018 tarihinde 2018/86 sayılı karar ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştı. 

TİGEM GENEL MÜDÜRÜNÜN BAKAN YARDIMCILIĞINA ATANMASI DİKKAT ÇEKTİ

Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararlarına göre Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu'nun yerine TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece'nin atanması dikkat çekti. Işıkgece'nin TİGEM Genel Müdürlüğü ile Bakan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürütüp yürütmeyeceği ise önümüzdeki süreçte belli olacak.

RİZE TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI 

Rize Tarım ve Orman İl Müdürü Şafak Bulut görevden alınırken yerine Rize Ziraat Mühendisleri odası Başkanı Murat Genç atandı. 

BURDUR TARIM İL MÜDÜRÜNÜN KARARNAMESİ 8 AY SONRA YAYINLANDI

Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne Mehmet Tuğrul atandı. Tuğrul, geçtiğimiz Mayıs ayında bu göreve vekaleten atanmıştı. 

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜ VEKALETEN YÜRÜTEN YUSUF ZİYA ALİM'İN BU GÖREVE ATAMASI YAPILDI 

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Yusuf Ziya Alim, bugün yayınlanan atama kararı ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı. 

TMO GENEL MÜDÜR YARDIMCILIKLARINA ATAMA 

TMO Genel Müdür Yardımcılığına Muharrem Akkaya ile Cihan Soyalp'in ataması yapıldı. 

DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ATAMA 

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Bülent Sezgin atandı. Bakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bülent Sezgin, geçtiğimiz Eylül ayında Fatih Sarıkaya'nın görevden alınmasıyla birlikte yerine vekaleten atanmıştı. 

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA ATAMA

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığına Osman Yıldız, atandı. 

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE ATAMA 

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğüne Şahin Çılgın, VII. Bölge Müdürlüğüne ise Turgut Çangır atandı. 

BALIKESİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE ATAMA 

Orman Genel Müdürlüğü Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ise Birol Dündar atandı.