Harun Seçkin, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde, 2019-2020 yıllarında vekaleten görev yaparken, 23 Ekim 2020’den 23 Nisan 2022’ye kadar asaleten görev yaptı. Harun Seçkin’in görev yaptığı bu dönemde Tarım Kredi Marketlere hileli gıda üretiminde hiçbir sınır tanımayan ve Bakanlık tarafından tam 15 defa ifşa edilmiş firma ortağı Yavuz Mehmet Bulut genel müdür olarak atanmıştı. Söz konusu Yavuz Mehmet Bulut’un firma ortağı olduğu dönemde üretilen hileli ürünlerle ilgili bütün belgeler Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarında bulunmasına rağmen Tarım ve Orman Bakanlığının 20 Nisan 2020’de yapılan tağşişli genel müdür atamasına sessiz kalması manidar bulunmuştu. 

Diğer yandan yine Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tareks Hayvancılık’ta 2020’nin Nisan ayında ortaya çıkan brusellalı hayvanların Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna taşınmasıyla ilgili skandalda yine Harun Seçkin’in görev yaptığı dönemde yaşandı. Tareks Hayvancılık’ın Kırklareli’de kiraladığı çiftlikteki binlerce anaç hayvan ani bir kararla Yozgat/Boğazlıyan’daki çiftliğe taşınmıştı. Ve hayvanların taşınmasının hemen ardından hastalıktan ari çiftlik brusella şüphesiyle karantinaya alınmış ve yapılan testler sonucunda 2300 anaç hayvan bruselladan dolayı zorunlu kesime gönderilmişti. Kırklareli’ndeki çiftliğin tamamen boşaltılması ve Boğazlıyan’daki çiftlikte taşımanın hemen ardından büyük bir brusella hastalığının çıkması, ülke hayvancılığı açısından büyük bir cinayet olarak görülürken, söz konusu binlerce anaç hayvanın da bu hastalığı bilindiği halde Kırklareli’ndeki çiftliğin karantinaya alınmaması için Boğazlıyan’daki çiftliğe bilerek taşındığına yönelik ciddi iddiaları gündeme getirmişti. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün gündeme gelen ciddi iddialarla ilgili hiçbir soruşturma ve inceleme başlatmaması manidar bulunmuştu. 

TAĞŞİŞ LİSTESİ 19 AY YAYINLANMADI

Gıdada hileli üretim yapanların teşhir edilmesinde önemli bir görevi bulunan tağşiş listesi Harun Seçkin’in görev yaptığı dönemde tam 19 ay boyunca yayınlanmayarak Bakanlık bu konuda bir ilke imza attı. Seçkin, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne asaleten 23 Ekim 2020’de atanırken, görev yaptığı 19 ay boyunca tağşiş listesi sadece bir defa (2 Mart 2022) yayınlandı. Normalde yılda en az 3 defa yayınlanması gereken tağşiş listesinin Harun Seçkin’in Genel Müdürlüğü döneminde 19 ayda bir yayınlanması, hileli gıda üretenlerin kamuoyundan saklandığına yönelik ciddi soru işaretlerini gündeme getirmişti. 

AŞI SKANDALI PATLAK VERDİ GÖREVDEN ALINDI!

Harun Seçkin’in görev yaptığı dönemde Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ciddi skandallarla gündeme gelirken en son aşı skandalının patlak vermesi üzerine görevden alındı. Sığırlarda ilkbahar aylarında zorunlu olarak vurulan çiçek aşısına BVD virüsünün karışması ve çiçek aşısının hemen ardından ciddi hayvan kayıplarının yaşanması buradaki büyük ihmali gündeme getirirken, söz konusu skandalın kamuoyundan gizlenmesi de manidar bulunmuştu.