Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün Tarım Kredi Kooperatiflerinin Yönetim Kurulu üyeleri ve hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz ile bir görüşme yaptı. Ancak görüşme ile ilgili ne Tarım ve Orman Bakanlığından ne de Tarım Kredi Kooperatiflerinden resmi bir açıklama yapılmayarak sır gibi saklanması dikkat çekti. Resmi açıklama yapılmadığı gibi görüşmeyle ilgili Pakdemirli’nin, Poyraz’ın ve Tarım Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kaçır’ın sosyal medya hesaplarından hiçbir paylaşımda bulunmaması, yapılan görüşmeyi daha da gizemli hale getirdi. Kamuoyu gizemli görüşmeden, yönetim kurulu üyelerinin kendi yakın çevresine göstermek için whatsapp gruplarından yaptıkları paylaşımlardan haberdar oldu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün akşamüstü Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kaçır ve beraberinde yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kabulde hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz da hazır bulundu. 

BAKAN İLK KEZ YÖNETİM KURULUNU MUHATAP ALDI! 

Bakan Pakdemirli’nin bugüne kadar ilk kez Genel Müdürü değil de Yönetim Kurulunu muhatap alarak görüşmesi dikkat çekerken, bu görüşme Tarım Kredi Kooperatiflerinde asıl patronun Genel Müdür değil Yönetim Kurulu olduğunu ve bunu da Bakan Pakdemirli’nin yeni yeni idrak etmeye başladığını ortaya koydu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ÇOK MEMNUN OLDU! 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin asıl patronu olmalarına rağmen bugüne kadar Bakan Pakdemirli tarafından hiçbir şekilde muhatap alınmayan yönetim kurulu üyeleri dünkü görüşmeden çok memnun kaldılar. Bu memnuniyetlerini de her biri whatsapp durumunda paylaşarak gösterdiler. 

KAMUOYU GİZEMLİ GÖRÜŞMEYİ BU PAYLAŞIMLARDAN ÖĞRENDİ! 

Tarım Kredi ortakları ve çalışanları, Bakan Pakdemirli ile yapılan gizemli görüşmeyi, Tarım Kredi Yönetim Kurulu üyelerinin whatsapp durumlarından yaptıkları paylaşımlardan haberdar olurken, bu paylaşımlar yapılmamış olsaydı kimsenin bu görüşmeden haberi olmayacaktı. 

GÖRÜŞME FAHRETTİN POYRAZ İÇİN BİR YIKIM OLDU! 

Bugüne kadar personel statüsünde olmasına rağmen ancak kendisini Tarım Kredi Kooperatiflerinin patronuymuş gibi gösteren Poyraz için bu görüşme bir yıkım oldu. Kendisinin değil de Yönetim Kurulunun muhatap alınmasından aşırı derecede rahatsız olan Poyraz, Pakdemirli ile görüşmeyi kendi sosyal medya hesabından paylaşmadığı gibi Tarım Kredi Kooperatiflerinin hesaplarından da hiçbir paylaşım yapılmadı. Yine Tarım Kredi’nin web sayfasından da görüşmeyle ilgili hiçbir bilgi verilmedi. 

YÖNETİM KURULU BAŞKANI KAÇIR DA HİÇ BİR PAYLAŞIM YAPMADI

Tarım Kredi’nin asıl patronu olan Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kaçır da sosyal medya hesaplarını aktif kullanmasına rağmen, dünkü Bakan Pakdemirli ile ilgili yapılan görüşme ile ilgili hiçbir paylaşım yapmaması anlamlı bulundu. 

TARIM KREDİ’NİN ASIL PATRONU YÖNETİM KURULU

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatiflerinin asıl patronu ortakların oyu ile seçilerek göreve gelen Yönetim Kurulu üyeleridir. Genel Müdür ise Yönetim Kurulu üyelerinin atadığı bir personeldir. 1581 kanuna göre Yönetim Kurulu üyelerinin çok büyük yetkileri bulunmasına rağmen, yönetim kurulu üyelerinin atadıkları personel statüsündeki Genel Müdür karşısında pasif bir görüntü vermesi çiftçi kuruluşuna büyük zararlar verirken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin de çiftçiye değil atanmış personellerin çıkarlarına hizmet etmesine neden oluyor.  

BAKAN PAKDEMİRLİ DE GÖRÜŞMEYİ PAYLAŞMADI
Hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz, kendisinin değil de Yönetim Kurulunun muhatap alınarak görüşmenin yapılmasından dolayı hiçbir paylaşımda bulunmazken, Bakan Pakdemirli’nin de dünkü görüşmeyle ilgili hiçbir paylaşımda bulunmaması dikkat çekti. Pakdemirli’nin, aynı gün Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ile yaptığı görüşme ile ilgili Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşım yapılırken, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin Yönetim Kurulu üyeleri ile yapılan görüşmeyle ilgili hiçbir paylaşım yapılmaması görüşmeyi daha da gizemli hale getirdi. 

POYRAZ’IN KOLTUĞU SALLANTIDA! PARAVAN ŞİRKETLERLE KİRLİ VE GİZEMLİ İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın, görev yaptığı 4 yıllık süreçte çiftçiye dokunacak bir çalışma ortaya koyamaması ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin imkanlarını tamamen kendi çıkar ve menfaatine kullandığına yönelik ortaya çıkan kirli ve şaibeli işler, Poyraz’a karşı tepkileri artırırken, her an görevden alınması bekleniyor. Poyraz, koltuğunu korumak için çıkar çevrelerini devreye sokarken, artık çıkar çevrelerinin de Poyraz’ı koruyacak durumlarının kalmadığı kaydediliyor.