Tarım ve Ormana Bakanı Vahit Kirişçi, çalışacağı kadroya yönelik çalışmaları tamamladığı ve önümüzdeki günlerde Bakanlıkta hızlı bir değişime gidilmesi bekleniyor. Merkez birimlerinin yanı sıra ilgili kuruluşlarda da değişim beklenirken, bu değişimden nasibini alabilmek için bürokratlar arasında da genel bir yarış başladı. Hem Genel Müdür olmak hem de 6400 ek gösterge hakkını elde etmek için birçok bürokratın siyasi bağlantılarını harekete geçirmesi dikkat çekiyor.

SADECE 6400 EK GÖSTERGE İÇİN GENEL MÜDÜR OLMAK İSTEYENLER VAR!

Yapılacak atamalarda liyakata dikkat edilmesi beklenirken, siyasi bağlantıları kuvvetli olan bürokratların sadece 6400 ek gösterge hakkını elde edebilmek için Bakanın üstünde baskı kurmalarından ise endişe ediliyor. 

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN GÖREVDEN ALINANLAR BİLE BİLE YENİDEN GENEL MÜDÜR OLMAK İSTİYOR!

Bakanlıktaki Genel Müdür olma yarışı öyle bir hal aldı ki geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden el çektirilen isimlerin bile yeniden genel müdür olabilmek için ciddi lobi faaliyetinde bulunmaları dikkat çekiyor.

TİGEM'İN TALİPLİSİ ÇOK!

Özellikle TİGEM Genel Müdürlüğünü vekaleten yürüten Sait Kocabay’ın atamasının bugüne kadar yapılmaması bu kurumda değişim beklentisini artırırken, Genel Müdürlük için de bir çok taliplisi bulunuyor. Öyle ki geçmişte bulundukları görevlerde iyi bir imtihan vermeyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan kişiler bile TİGEM’e genel müdür olabilmek için bütün siyasi çevrelerini harekete geçirdiği kaydediliyor. 

VAHİT KİRİŞÇİ LİYAKATI MI DİKKATE ALACAK SİYASİ BASKILARI MI?

Böylesine bir yarışın içinde Bakan Vahit Kirişçi’nin çalışma ekibini kurarken, liyakat kriterine uyup uymayacağı da yapılacak atamalarda ortaya çıkacak.