Orman yangınları ve tarım ithalatı ile gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün gece yarısı istifa etti. Pakdemirli yerine gelen Vahit Kirişçi'ye bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreni ile koltuğu devretti. Törende konuşan Kirişçi'nin ilk sözü, "İthal edip, tarımı ihmal ettiler" oldu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Küresel iklim değişikliğinin güncel bir başlık haline geldiği bir dönemde tarımın ne kadar hayati öneme haiz olduğu, vazgeçilmez bir sektör olduğunu hepimiz görmüş olduk. Maalesef çok önceleri 'Ya bu ülke bunları üretmese de olur, bunlar ithal edilebilir ve ithal edildiğinde de bunun mali tutarı şu olur' deyip tarımı ihmal edenler bu ülkede çok oldu" dedi.

Kirişçi, "stratejik" kavramının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Eğer bir şeye stratejik diyorsanız aynı zamanda onun vazgeçilmezliğinden de söz etmiş olursunuz. Vazgeçilmez ve stratejik olan bir şeyi de mutlak suretle bulunurlukla eşleştirmemiz lazım. Yani bir şeye stratejik ve vazgeçilmez diyeceksiniz ama bulunurluk konusunda eksiğimiz, noksanımız..." diyerek olası risklere dikkat çekti.

Vahit Kirişçi, konuşmasını sonlandırırken, "Tarım ve Orman konusunda hizmetlerin en yücesini, standartların en üstünü mutlaka kendi sektörümüzde inşallah uygulayacağız. Gururdan ve kibirden rabbimize sığınırız. Bunların hepsinin geçici olduğunu hiç aklımızdan çıkarmayız. Şayet aklımızdan çıkardığımız bir gün olursa da basın mensubu arkadaşlarımızın da hatırlatmasını isteriz. Bu ülkenin her şeyi var" dedi.

Konuşmaların ardından Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Vahit Kirişçi'ye devretti.