Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanmasına rağmen görevine başlamayan ve 3 aydır Genel Müdür statüsünde maaş alan Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç, Milli Gazete’nin haberinin ardından nihayet görevine çağrıldı. Volkan Koç’un Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanmasına rağmen görevine başlamaması kamu bürokrasisinde büyük bir skandalı gündeme getirirken, bu durum Bakanlıktaki keyfi ve başıboşluğu da gözler önüne sermişti.  

Görevden alınan Bekir Pakdemirli’nin Türkcell’den getirerek özel kalem müdürlüğünü yapan Volkan Koç, geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanlığına atanıken, Koç’un 3 aydır kuruma dahi uğramadığı ve kurumun görevlendirme ile bir başka kişi tarafından yönetildiği ortaya çıkmıştı. Göreve gelmeyerek büyük bir suç işleyen Koç’a Genel Müdür statüsünde de maaş ödeniyordu. 

KAMU BÜROKRASİSİNDE BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Tarım ve Orman Bakanlığının önemli merkez birimlerinin, ülkeye hizmet etmek için değil şahısların özlük hakları için kullanılmaya başlanması bakanlıkta ve kamu bürokrasisinde büyük tepki çekmişti. 

APAR TOPAR GÖREVİNİN BAŞINA DÖNMESİ İSTENDİ 

Tarım Bakanlığında yaşanan ‘Volkan Koç’ skandalının Milli Gazete tarafından gündeme getirilmesi üzerine Bakanlığın apar topar Koç’a görevinin başına dönmesi konusunda çağrı yaptığı ortaya çıktı. 

Volkan Koç, Milli Gazete’nin 18 Mart’ta gündeme getirdiği ‘Tarım Bakanlığı bu skandalla çalkalanıyor’ başlıklı haberinin ardından apar topar İzmir’den dönerek görevine başlarken, Strateji Geliştirme Başkanlığının yöneticilerin isimlerinin bulunduğu web sayfası da hemen güncellendi. Öncesinde Strateji Geliştirme Başkanı olarak Özgür Akif Tel görünürken, haberin ardından yapılan güncelleme ile Volkan Koç ismi yazıldı. 

PAKDEMİRLİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNE GEÇTİĞİ KIYAK ATAMA İPTAL EDİLECEK Mİ? 

Görevden alınan Bekir Pakdemirli’nin sadece 6400 ek göstergeden yararlanabilmesi için özel kalem müdürü Volkan Koç’a geçtiği kıyak atama Bakanlıkta liyakat tartışmalarını yeniden gündeme getirirken, yeni Bakan Vahit Kirişçi’nin bu liyakatsiz atama karşısında ne yapacağı merak ediliyor.