Tarım ve Orman Bakanlığının, başta yatırım programları ve idare bütçesinin hazırlanması olmak üzere stratejik plan ve performans programlarını belirleyen en önemli birimlerinden olan Strateji Geliştirme Başkanlığına, Bakanlıkla ve sektörle hiçbir alakası olmayan bir ismin atanması dikkat çekti. Strateji Geliştirme Başkanlığına, Türkcell’den gelerek 3 yıldır Bakan Pakdemirli’nin özel kalem müdürlüğünü yapan Volkan Koç atandı. Volkan Koç’un atanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. 

BAKANLIK BÜROKRASİSİNDE BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ!

Bakan Pakdemirli’nin özel kalem müdürünün Strateji Geliştirme Başkanlığına atanması Bakanlık bürokrasisinde büyük tepki çekerken, “Bakanlık yolgeçen hanına döndü!” eleştirilerine neden oldu. Bakanlıktaki atamalarda liyakatin yerlerde süründüğüne dikkat çekilirken, tarım dışı atamaların yoğunlaşması Bakanlığı da tarımdan uzaklaştırdığına vurgu yapılıyor. 

CUMHURBAŞKANI YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLİYOR?

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığında böylesine stratejik birimlere liyakatsiz kişilerin atanmasında Beştepe’den nasıl onay çıktığı da eleştiriliyor.