CNNTürk’te dün Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal üretimin artırılması için bazı hazine arazilerinin tarımsal üretime açılacağını söyledi.

Koronavirüsten dolayı artık birçok alanda iş ve iş yapış şekillerinin değişeceğini bildiren Pakdemirli, tarım ve gıda sektörünün hiçbir zaman değerini kaybetmeyeceğini söyledi. İşini kaybetmiş veya gelecek kaygısı içinde olan herkesi tarımın paydaşı olmaya çağırdıklarını söyleyen Pakdemirli, kullanım hakkı Tarım ve Orman Bakanlığına devredilen hazine arazilerinin de bu anlamda iyi bir fırsat olduğunu kaydetti. 

GEREKLİ İMZALAR ATILDI BİR KISIM HAZİNE ARAZİSİ TARIM BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür eden Pakdemirli, hazine arazilerinin önceki gün itibariyle bir kısmının bedelsiz olarak Tarım ve Orman Bakanlığına tahsisinin yapıldığını açıkladı. Bakanlıklar arasında gerekli imzaların atıldığını ifade eden Pakdemirli, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığına buradan teşekkür ediyorum. Dün itibariyle (önceki gün) imzalandı. Hazine arazilerinin bir kısmını bedelsiz olarak aldık” dedi. 

TARLATA ÜRETİM YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ 

Hazine arazileriyle ilgili olarak vatandaşlara bir çağrıda bulunan Pakdemirli, “Gelsinler, Bakanlığımızın İl, İlçe müdürlüklerine başvursunlar. Sahaya çıksınlar, üretim yapsınlar. Bu dönem şehirlerde kalabalık ortamlarda bulunma dönemi değil. Bu dönem kırda, tarlada, sahada olma dönemi. Yani vatandaşımız çiftçilik yapsın, üretim yapsın” diye konuştu. 

KISA VADELİ DEĞİL UZUN VADELİ BİR ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Hazine arazilerinin sulu ve az sulu araziler olduğu için daha çok hububat ekiminde değerlendirilebileceğini ifade eden Pakdemirli, “Vatandaşlarımıza bu çağrıyı bugün için yapmıyorum. Uzun soluklu bir öneri olarak söylüyorum” dedi.