Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere gelen haciz ve icralar konuşulurken farklı biricraata imza attı. Doğum günü gelen vekile, 499 liralık etiket taşıyan kravat gönderdi. Kredi borçlarını ödeyemedikleri için çiftçilerin traktörlerine haciz gelirken, ürünleri para etmeyen üreticiler iflas bayrağı çekerken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin her milletvekiline doğum günü hediyesi olarak 499 TL değerinde pahalı bir kravat gönderdiği ortaya çıktı.

PAKDEMİRLİ MİLLETVEKİLLERİNE KRAVAT JESTİ İÇİN 241 BİN 500 LİRA HARCAYACAK!

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Milletvekillerinin TBMM'deki makam odalarına gönderilen kravat kutusu içerisinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imzalı bir not yer alıyor. Pakdemirli'nin notunda “Doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu daha nice yaşlara ulaşmanızı dilerim” diye yazıyor. Türkiye'nin en ünlü giyim markalarından biri tarafından üretilen bu kravatın KDV dahil 499 TL'ye satıldığı belirlendi. TBMM'de 483 erkek milletvekilinin olduğu dikkate alındığında Pakdemirli'nin 241.500 liralık harcamayı gözden çıkardığı anlaşılıyor.

Hediyenin içinde Bakan Pakdemirli'nin notu yer alıyor

Aynı şekilde, 101 kadın milletvekiline fular gönderildiği veya gönderileceği tahmin ediliyor. Bu arada Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, milletvekillerine doğum günlerinde pahalı kravat armağan edildiğini kabul etti. İlk etapta, ocak ayında doğan 45 milletvekiline kravat hediye edildiğini vurgulayan yetkililer, masrafların Bakan Bekir Pakdemirli tarafından karşılandığını kaydediyor.