Yüksek faizden dolayı çiftçinin traktör ve ahırındaki ineklerinin haczedildiği bir dönemde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çiftçinin moralinin çok iyi olduğu yönünde bir açıklama yapması dikkat çekti. Akit TV’de gündemdeki konuları değerlendiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin gelirinin arttığını ve özellikle son iki yılda rekor gelire sahip olduğunu ileri sürdü.  

BUNUN ANLAMI ÇİFTÇİNİN GELİRİ ARTMIŞ

Pakdemirli’nin işte o dikkat çeken konuşması: “Çiftçi geliri arttı mı artmadı mı? Bunun en kolay örneği girdi fiyatı endeksi ve tarım ÜFE karşılaştırması. Tarım ÜFE yüzde 16, 17 artmış, girdi fiyatı endeksi 8,9 artmış. Bunun anlamı çiftçinin geliri artmış. 

SON İKİ YILDA ALLAH'A HAMDOLSUN ÇİFTÇİ REKOR GELİRE SAHİP OLDU!

Son iki yıldır da çiftçimiz Allah’a hamdolsun rekor gelire sahip ve hepsi birçoğu borcunu ödedi, traktörünü yeniledi, düğün dernek yapması gerekiyorsa bunu yaptı. Çocuğunu tekrar okula yazdırması gerekiyorsa bunu yaptı. Yani çiftçimizin morali şu anda son derece iyi, tohuma eskisi gibi küsmemiş durumda. 

TARIM VE ORMANCILIKTA BENİM İŞİM KÖTÜ DİYEN BİR ARKADAŞIMIZ OLAMAZ!

Şuanda bizim tarım ve hayvancılık sektöründe benim işim kötü diyen bir arkadaşımız olmamalı, olamaz. Dediğim gibi et ve süt konusunda Ocak’a kadar geçici bir durum söz konusuydu orda da biz hem besiciye uzun vadeli yem desteği verdik. Hem de 40 kuruş kadar devlet bütçesinden onlara bu fiyat ayarlaması yapılana kadar destek olduk. İnşallah bu konuyu da bugün üreticinin lehine noktaya getirebiliriz diye umuyorum. Bugün itibariyle tarımda elbette ufak tefek sorunlar olacaktır. Genel anlamda gönül rahatlığıyla tarım orman alanında bir sıkıntımızı yoktur diyebiliriz"

İCRALIK ÇİFTİLERİN SORUNLARI HAKKINDA BİR AÇIKLAMADA BULUNMADI 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yüksek faizden dolayı Tarım Kredi Kooperatiflerinde icralık olan çiftçilerin sorunlarıyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunmadı.