Sosyal medya hesabından söz konusu galoşlu fotoğrafa tepki gösteren İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Meğer Tarım Bakanı da galoş giymiş!” eleştirisinde bulundu.

Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu hatırlatan Yokuş, “Cumhuriyet kuruldu kurulalı Büyük Atatürk'ten bu güne hiç bir devlet yöneticisi tarlalara, tarım arazilerine ayaklarına galoş takıp girdiği görülmemiştir. Bu büyük bir görgüsüzlüktür! Halktan kopuştur. Etik değildir” dedi. 

Yokuş, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: 

"Meğer Tarım Bakanı da ayağına galoş geçirip Cumhurbaşkanı ile birlikte tarım arazisine girmiş. "Ayak kabımız toz olmasın" diye! Kimse ne var bunda dememeli! Ayıptır, saygısızlıktır. Allah aşkına aşağıdaki fotoğrafa bir bakınız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım Bakanı Pakdemirli ile birlikte tarım arazisine giren hanımefendiler de var. Ne hikmetse onların ayağında galoş yok! İnanınız onların yani hanımefendilerin ayaklarında galoş olsaydı ben dahil kimse yadırgamazdı. Ama kardeşim tam tersi olmuş. Resme dikkatli bakınız ortalık da ne toz var ne bir şey hanımların ayakkabıları tertemiz .

Sakın "bütün meselelerimiz bitti de bunu mu mesele ediyorsunuz?" demeyiniz. Türkiye bir Tarım ülkesidir. Bugün nüfusumuzun çok az bir kısmı köylerimizde kasabalarımızda ve ilçelerimizde tarımla uğraşmaktadır. Benim gibi 60 yaşı devirmiş köyünden şehirlere gelmiş olan milyonlar var.

Bundan 50 yıl önce köy ve kasabaların nüfusu şehirlerden fazla idi. Cumhuriyet kuruldu kurulalı Büyük Atatürk'ten bu güne hiç bir devlet yöneticisi tarlalara, tarım arazilerine ayaklarına galoş takıp girdiği görülmemiştir. Bu büyük bir görgüsüzlüktür! Halktan kopuştur. Etik değildir"