Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdoğmuş görevden alınarak yerine Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik atandı. Salih Çelik’in Hayvancılık Genel Müdürlüğüne atanması üretici örgütlerinde büyük memnuniyetle karşılandı. 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ilk değişimi Hayvancılık Genel Müdürlüğünde yaptı. Uzun zamandır Hayvancılık Genel Müdürlüğü yapan Zekeriya Erdoğmuş görevden alınarak yerine Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik atandı.

HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SEKTÖRÜ İYİ BİLEN BİR İSİM ATANDI

Hayvancılık Genel Müdürlüğüne sektörü iyi bilen bir ismin atanması üretici örgütlerinde büyük bir memnuniyetle karşılanırken, bu atama Bakan Vahit Kirişçi’nin yapılacak atamalarda liyakate dikkat edileceğinin de önemli bir işareti olarak yorumlandı. 

SALİH ÇELİK KİMDİR?

1966 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde doğan Salih Çelik ilk orta ve lise tahsilin memleketinde tamamladıktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu.

1990–1992 yılları arasında Ordu-Kumru Belediyesi’nde, 1992–1993 yılları arasında Erzurum-Uzundere İlçe Tarım Müdürlüğü’nde, 1993–1994 yılları arasında Erzurum-Tortum İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak ve 1994–2001 yılları arasında Balıkesir-Ayvalık İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Hayvan Sağlığı ve Su Ürünlerinden sorumlu Veteriner Hekim olarak görev yaptı.

2001–2004 yılları arasında Kars İl Tarım Müdürlüğü’nde, 2004–2005 yılları arasında Uşak İl Tarım Müdürlüğü’nde Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ve 2005–2011 yılları arasında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Salih Çelik,2011-2017 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, İdari İşler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2017 yılından bu yana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Dairesi Başkanlığı’nda Daire Başkanı ve 01 Mart 2017 tarihinden itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görev yaptı.