Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Milli Gazete’nin ortaya çıkardığı ucuz etteki hileli satış sektörde büyük yankı uyandırırken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin soruşturmaya neden izin vermediği tartışma konusu oldu. 

Kamunun malını korumak için göreve başladığında odasındaki ampulü bile değiştirmediğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, ucuz ette patlak veren 100 milyon liralık skandalla ilgili olarak soruşturma başlatmaması eleştirileri de beraberinde getirdi. 

UCUZ ETTE 3 BİN TON ET KAYIP KAMUNUN ZARARI 100 MİLYON LİRA! HABER İÇİN TIKLAYIN

Vatandaşa daha ucuza et tükettirmek için 2017-2019 yılları arasında uygulanan ucuz et projesinde, Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinin ESK’dan aldıkları indirimli etlerin tamamını satmayarak, menfaat sağladıkları ortaya çıktı. 3 bin ton et eksik satılırken, kamunun zararının 100 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor. 

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ ORTAYA ÇIKARDI AMA BAKAN SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Ucuz ette skandal hileli satışı, Bakanlık müfettişleri ortaya çıkarken, Bakan Pakdemirli, bununla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma izne vermedi. Soruşturma izni verilmediği için burada kamu zararıyla ilgili hiçbir işlem yapılamayacak. 

Bakan Pakdemirli’nin geçmişte kamu malını korumak için odasındaki ampulü örnek verirken, ucuz etteki hileli satışla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talep etmesine rağmen soruşturma izni vermemesi, “3 bin ton etin kamu için bir ampul kadar değeri yok mu?” tepkisine neden oldu.