Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, ve TÜSEDAD Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda artan yem fiyatlarından dolayı süt üreticisinin zararına üretim yaptığını ve acilen süt fiyatlarının artırılmasını talep etmişlerdi.  Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek, “Üreticilerimiz üretimi bırakıyor, hayvancılığı bırakıyor, yerlerini yurtlarını terk ediyor” uyarısında bulunmuştu. 

TÜSEDAD: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI ÇİFTÇİ ÜRETMEK İSTEMİYOR!

TÜSEDAD Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada, çiğ süt fiyatının 1 Kasım itibariyle 3.20 liradan 3.90 liraya, süt prim desteğinin de 40 kuruşa çıkarılmasını talep ederek, “bıçak kemiğe dayandı. Bu şartlarda çiftçi üretmek istemiyor” açıklamasında bulunmuştu. 

BAKAN ÇİFTÇİDEN BİHABER! 

Süt üretici ve besici zararına üretim yaptığı bilindiği halde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “bu sezon itibariyle ‘ben zarar ettim’ diyen çiftçi yok, olmaması gerekir’ şeklinde bir açıklamada bulunması, çiftçiden ve sahadan ne kadar kopuk olduğunu gözler önüne serdi. 

BAKAN YAPTIĞI AÇIKLAMADAN HABERİ YOK!

Diğer yandan Bakan Pakdemirli, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada karkas et fiyatı maliyetinin 45 lira civarında olduğunu ancak besicinin hayvanını 43 liradan kestirdiğini belirterek, besicinin yaptığı zararı itiraf etmişti.