Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli skandalının CİMER tarafından belgelenmesi üzerine, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi TBMM’den özür dilemeye davet etti. 

TBMM'Yİ YANILTTIĞI İÇİN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli skandalına yönelik TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Bakan Pakdemirli’nin Meclis’e doğru bilgi vermediğini ifade eden Karaduman, “Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’yi TBMM’yi yanılttığı için özür dilemeye davet ediyorum” dedi. 

KARADUMAN PAKDEMİRLİ'YE İDDİALARI SORMUŞTU 

Karaduman, geçtiğimiz Nisan ayında Tarım Kredi Marketlere atanan Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu "Tadaban Gıda, Anadolu Eksper Gıda ve Donella Gıda’nın Bakanlık tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde defalarca yer aldığı iddiaları doğru mudur?” demişti. 

BAKAN TAĞŞİŞLİYLE İLGİLİ İDDİALARIN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Söz konusu soru önergesine cevap veren Bakan Pakdemirli, önergede bahsi geçen iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında olumsuz algı ve imaj oluşturmaya yönelik haksız ve gerçeğe aykırı ifadeler içeren haber hakkında yargı süreci devam etmektedir” şeklinde cevap vermişti. 

CİMER BELGESİ PAKDEMİRLİ'NİN MECLİS'İ YANILTTIĞINI ORTAYA KOYDU 

Ancak Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu ve bütün üretim süreçlerinde firma ortağı olduğu TADABAN GIDA ile ilgili gündeme gelen CİMER belgesi, Bakan Pakdemirli’nin tağşişli firma ortağı Yavuz Mehmet Bulut ile ilgili TBMM’yi yanılttığı ortaya çıkmıştı. 

SAADET PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ ABDULKADİR KARADUMAN'IN TBMM BAŞKANLIĞINA VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ 

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ'NİN TAĞŞİŞLİ İLE İLGİLİ TBMM BAŞKANLIĞINA VERDİĞİ CEVAP

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ'NİN TAĞŞİŞLİ İLE İLGİLİ TBMM'Yİ YANILTTIĞINI ORTAYA KOYAN CİMER BELGESİ