ÖZEL HABER/Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin milletvekillerine doğum günü hediyesi olarak gönderdiği 499 liralık pahalı kravat hediyesi farklı tartışmaları beraberinde getirdi. Yüksek faizden dolayı katlanan kredi borçlarını ödeyemedikleri için icralık olan çiftçilerin haftalardır bekledikleri borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir çözüm üretilmezken, milletvekillerine ünlü bir markanın kravatlarının hediye olarak gönderilmesi yaşanan çelişkiyi de gözler önüne serdi. 

HEDİYE KRAVATLA İHTİYAÇ SAHİBİ 600 ÇİFTÇİNİN DEPOSU DOLDURULABİLİRDİ!

Tarımdan Haber takipçi, hediye kravat üzerinden dikkat çeken bir hesap yaparak Bakan Pakdemirli’ye göndermede bulundu. ‘Türkcell’den yolu geçmeyen Tarım Bakanlığından iş alamıyor!’ haberinin altına konuyla ilgili bir yorum yapan takipçimiz, Bakan Pakdemirli’nin milletvekillerine hediye ettiği kravat için ödeyeceği 241 bin lira ile yaklaşık 600 çiftçinin traktörün deposunu doldurabileceğini belirterek, “Sn Bakan zaten tuzu kuru olan vekillere böyle bir jest yapacağına her ilimizden ihtiyacı olan 7-8 çiftçimizi bulsa da onların traktörlerinin depolarını doldursaydı daha güzel prim elde ederdi diye düşünüyorum” dedi. 

TARIM BAKANINA DA BU YAKIŞIRDI!  

Takipçimiz, yaptığı yorumda şunları kaydetti: “Sn Bakan 483 vekile 499 TL değerinde doğum günü kravatı hediye edecekmiş. Hanım vekillere göndereceği fular karı hesaba katmayalım. Toplam tutar 483x499=241.017 TL. Ortalama bir traktörün deposunun ortalama 60 litre olduğunu ve mazotun 6.70 TL olduğunu varsayalım. Bir depo 6.70x60=402 TL ye dolar. Bakan Bey'in kravata harcayacağı para ile 241.017/402=599,5 adet yaklaşık 600 adet traktör deposu doldurulur. Türkiye’de 81 il olduğuna göre bu para ile her ilimizden 600/81=7,4 adet traktörün deposu doldurulabilir. Sn Bakan zaten tuzu kuru olan vekillere böyle bir jest yapacağına (muhtemelen koltukta kalmak amacıyla yapılan bir jest) her ilimizden ihtiyacı olan 7-8 çiftçimizi bulsa da onların traktörlerinin depolarını doldursaydı daha güzel prim elde ederdi diye düşünüyorum. Tabi ki kendi cebinden karşılamak kaydı ile. Bir ülkenin Tarım Bakanına yakışan da bu olurdu. Kalın sağlıcakla...”