ÖZEL HABER / Kamu malına karşı olan hassasiyetini belirtmek için 2018 yılında katıldığı bir televizyon programında Tarım ve Orman Bakanlığındaki makam odasındaki ampülü bile değiştirmediğini belirten Pakdemirli'nin 7 ayrı makamının bulunduğu ortaya çıktı. Pakdemirli, 7 makam odasından ağırlıklı olarak ikisini kullanırken, asıl görev yeri olan Tarım ve Orman Bakanlığındaki makamına ise 2 yıldır uğramadığı kaydediliyor. Pakdemirli, ağırlıklı olarak kışın Orman Genel Müdürlüğündeki makamını, yazın ise Atatürk Orman Çiftliğindeki makamını kullanıyor. Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürler ise sadece bir program olursa Bakanın yüzünü görebiliyorlar. 

7 MAKAMLI BAKAN!

T24 yazarı Tolga Şardan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 7 makam odasının bulunduğunu gündeme getirirken, bu makam odalarını şöyle sıraladı; 

"Aldığım bilgilere göre, Pakdemirli’ye ait makam katlarından ilki iki bakanlığın birleşmesinden önce Tarım Bakanı makam odası olarak kullanılan makam. Eskişehir Yolu’ndaki binada bulunuyor bu makam.

İkinci makam odası veya katı olarak tanımlayabileceğimiz adres Eski Orman Bakanı makam odası. İki bakanlığın birleşmesinden önce Eski Bakan Veysel Eroğlu, uzun yıllar kullandı bu mekânı.

Pakdemirli’nin sahip olduğu üçüncü makam katı Orman Genel Müdürlüğü binasında. Söğütözü’nde AKP Genel Merkezi’nin hemen arkasındaki yerleşkede bir makam katı var Pakdemirli’nin.

Pakdemirli’nin makam katı olarak kullandığı bir başka mekân ise, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) binasında. Bakan Bey, yakın çalışma ekibiyle zaman zaman burada çalışıyor.

Geldik beşinci makam odasına. Pakdemirli’nin beşinci makam odasının Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda (TKDK) mevcut olduğu ifade ediliyor.

Altınca makam Atatürk Orman Çiftliği yerleşkesi içinde. Kaynaklar, Atatürk Orman Çiftliği içinde Bakan Konutu olarak kullanılan binanın “makam katına” dönüştürüldüğünü belirtiyor.

Ve en son yedinci makam, Anadolu Bulvarı üzerinde yeni inşa edilen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü binasında. Bina henüz tamamlandı. Bakanlık kaynaklarından gelen bilgilere göre, binada bir kat Bakan Bey’in makamı için tefriş ediliyor, dayanıp döşeniyor” 

BAKAN YARDIMCILARI DAHİ RAHATSIZ! 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 7 ayrı makamı bulunsa da asıl görev yeri olan Tarım ve Orman Bakanlığındaki makamını yaklaşık 2 yıldır kullanmadığı kaydediliyor. Bu durumdan Bakan Yardımcıları dahi şikayetçi olurken, “Bakanlıkta Bakanın yüzünü göremiyoruz” diyerek rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. 

MEVSİMLERE GÖRE MAKAM ODASI KULLANIYOR! 

Bakan Pakdemirli’nin makam olarak ağırlıklı olarak Atatürk Orman Çiftliğinde makam katına dönüştürülen yerle, Orman Genel Müdürlüğündeki makamını kullandığı kaydediliyor. Pakdemirli’nin kışın Orman Genel Müdürlüğündeki makamını tercih ederken, yazın da Atatürk Orman Çiftliğindeki makamını kullandığı ifade ediliyor. 

KAMU MALINA OLAN HASSASİYETİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI: ODAMDAKİ AMPÜLÜ BİLE DEĞİŞTİRMEDİM! 

Diğer yandan Pakdemirli, Bakanlığının ilk yılında bir televizyon programında yaptığı konuşmada kamu malına karşı olan hassasiyetini belirtmek için "odamdaki ampülü bile değiştirmedim" demişti. Pakdemirli'nin kamu malına karşı olan hassasiyetinden dolayı makam odasındaki ampülü bile değiştirmediğini belirtirken, diğer taraftan Bakanlığın bağlı kuruluşlarının her birinde ayrı makam odalarının tahsis edilmesi yaşanan çelişkiyi de gözler önüne seriyor.