Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gübre başta olmak üzere tarımda artan girdi maliyetleri karşısında çiftçinin hiçbir endişeye kapılmaması gerektiğini belirterek, “Fiyatlar artabilir, girdiler artabilir ama bunlarda alım fiyatlarını ayarlayacağız, bunun için hiç merak etmeyin siz sadece üretmeye devam edin” dedi. 

GİRDİ MALİYETLERİNE KARŞI DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin programında tarımda artan girdi fiyatları konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulunarak, artan girdi fiyatlarına karşı çiftçinin ürün alım fiyatları ile korunacağını belirtti. Ancak bugüne kadar uygulanan yanlış politikalardan dolayı Bakan Pakdemirli’nin bu açıklaması çiftçi tarafından samimi bulunmuyor. 

Bakan Pakdemirli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

ÇİFTÇİMİZİ MEMNUN ETTİK!

“Desteklerin artışının yanında iyi bir alım politikası izledik, alım yaptığımız ürünlerde üretici dostu bir politika izledik. Hasat zamanından önce fiyatların açıklanması ve üreticinin memnun olacağı fiyatları açıklamamızla üreticimizi memnun ettik. 

BİZ DİĞER ÜLKELERİN YAPMADIĞI YAPARAK HEM DESTEK OLUYORUZ HEM DE ÜRÜNE İYİ FİYAT BELİRLİYORUZ

Burada iki güzel iş yapmış olduk. Normalde diğer ülkelerde ya destek olunur ya da alınan ürünler iyi fiyattan alınır. Biz her ikisini de yapıyoruz. Burada da önemli derecede başarılı olduk. Bu desteklerimizi de sürekli artırdık. Son 3 yılda biz hiçbir üreticimize sahada zarar verecek şekilde fiyatlarımızı oluşturmayacağız dedik ve sözümüzü tuttuk.

GİRDİLER ARTABİLİR AMA ALIM FİYATI İLE AYARLAYACAĞIZ 

Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Fiyatlar artabilir, girdiler artabilir ama bunlarda alım fiyatlarını ayarlayacağız, bunun için hiç merak etmeyin. Siz sadece üretmeye devam edin. Biz ek bir destek olacak bütçe sağlayabilirsek ek destek olmaya devam ederiz. 

TARIM BAKANI OLARAK YENİ HASAT DÖNEMİNDE DOĞRU FİYAT POLİTİKASI BELİRLEMEK İÇİN TAAHHÜT EDİYORUM 

Buradaki en büyük destek ürün fiyatının doğru bir şekilde ayarlanmasıdır. Buna da Tarım ve Orman Bakanı olarak taahhüt ediyorum. Doğru fiyat politikasını inşallah yeni hasat döneminde yine karşınıza getiriyor olacağız. Çiftçimizin alın teri yere dökülmeyecek, alın teri boşa gitmeyecek. Sonunda bu işten para kazanacak şekilde çiftçimizi hasat döneminde memnun edeceğiz. Bu konuda çiftçimiz endişe etmesin.”