Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Anayasa Mahkemesinin, Millî Gazete’nin 20 Nisan 2020’de manşetten verdiği  ‘Cumhurbaşkanı’nın market projesine tağşişli genel müdür!’ haberine getirilen erişim engeli kararlarına ihlal kararı vermesi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile ilgili acı bir gerçeği ortaya çıkardı.

MİLLÎ GAZETE’NİN TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR MANŞET HABERİ 56 YERDE KULLANILMIŞTI

Millî Gazete’nin manşet haberi ile kamuoyu gündemine getirdiği Tarım Kredi Marketlerdeki tağşişli genel müdür skandalı, o dönem kamuoyunda büyük tepki çekerken, birçok gazete ve internet sitesi, haberi alıntılayarak bu skandalla ilgili haberi sayfalarından paylaşarak okuyucuları ile paylaşmıştı.

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALMAK YERİNE HABERLERE ERİŞİM ENGELİ KARARI ALDIRILMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market projesinin başına atanan tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut, skandalın ortaya çıkmasından sonra görevden alınmak yerine Tarım Kredi Birlik AŞ’nin başvurusu üzerine söz konusu haberi yayınlayan başta Millî Gazete olmak üzere 56 yayın kuruluşuna toplu halde erişim engeli kararı getirilmişti.

SKANDAL ATAMA, ABDULKADİR KARADUMAN TARAFINDAN TBMM GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

Ataması yapılan tağşişli genel müdürle ilgili bütün bilgiler Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde sabit olan skandal, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından da TBMM gündemine taşınmıştı. Karaduman, Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Millî Gazete tarafından gündeme getirilen skandal iddiaların doğru olup olmadığının açıklanmasını istemişti.

TARIM BAKANI, BAKANLIKTAKİ BİLGİLERİ MECLİS’TEN SAKLAMIŞ, KAMUOYUNU VE MECLİS’İ BİLEREK VE KASTEN YANILTMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karaduman’ın soru önergesine verdiği cevapta, büyük bir skandala imza atarak, tağşişli genel müdürle ilgili Bakanlıktaki belgeleri TBMM Başkanlığından saklamıştı. Pakdemirli, tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte ortağı olduğu firmanın ürettiği hileli gıdalardan dolayı tam 15 defa ifşa olduğuna dair iddiaların doğru olmadığını ileri sürerek, “ Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında olumsuz algı ve imaj oluşturmaya yönelik haksız ve gerçeğe aykırı ifadeler içeren haber hakkında yargı süreci devam etmektedir” cevabını vermişti.

56 YAYIN KURULUŞU HABERİ TEKRAR YAYINLAYABİLECEK

Diğer yandan AYM’nin bu kararı aynı zamanda Millî Gazete başta olmak üzere söz konusu haberi yayınlayan 56 yayın kuruluşuna getirilen erişim engeli kararlarını da yakından ilgilendiriyor. AYM’nin verdiği ihlal kararı ile 56 yayın kuruluşu ile ilgili verilen erişim engeli kararını geçersiz hale getirdi.

TBMM'DEN KAÇIRDILAR AMA CİMER'DEN KAÇIRAMADILAR!

CİMER'e yapılan bir başvuruya Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü verdiği cevapta; Yavuz Mehmet Bulut'un bütün üretim süreçlerinde firma ortağı olduğu Tadaban Gıda'nın ürettiği hileli üretimlerden dolayı tam 15 defa kamuoyuna ifşa edildiğini belirtti. İşte bu bilgiler TBMM Başkanlığına verilmemişti. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği market projesi olan Tarım Kredi Marketlerin başına Nisan 2020’de, geçmişte ortağı olduğu gıda firmalarının ürettiği hileli üretimlerden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tam 15 defa ifşa edilmiş Yavuz Mehmet Bulut atanmıştı. Türkiye, skandalı Millî Gazete’nin manşet haberinden öğrenirken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz, kamuoyundan özür dileyerek Yavuz Mehmet Bulut’u görevden almak yerine, Bakanlık belgeli haberi yalanlayarak, söz konusu habere hukuksuz bir şekilde erişim engeli kararı aldırılmıştı.

YAVUZ MEHMET BULUT

Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile skandal haberi kullanan 56 yayın kuruluşuna erişim engeli getirilmişti. Poyraz, bir süre Yavuz Mehmet Bulut’u görevden almayarak tutarken daha sonra sessiz sedasız arka plana alarak, kurumdan maaş ödenmeye devam edilmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de TBMM Başkanlığına verilen soru önergelerine doğru bilgileri vermeyerek, Yavuz Mehmet Bulut’u aklamaya çalışmıştı. Yakın bir zamanda kurumdan tamamen uzaklaştırılan Yavuz Mehmet Bulut’un Balıkesir’de Fahrettin Poyraz’ın gizli ortağı olduğu iddia edilen paravan şirket üstünden alınan büyük bir zeytinyağı fabrikasında gayri resmi olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.

AYM’DEN PAKDEMİRLİ’YE TOKAT GİBİ CEVAP GELDİ

Ancak gelinen noktada ‘Artı Gerçek’ haber sitesinin söz konusu habere getirilen erişim engeli kararına yönelik AYM’ye yaptığı başvurunun haklı bulunarak, tağşişli genel müdür haberine getirilen erişim engeli kararlarına ihlal kararı vermesi, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye tokat gibi bir cevap oldu. Bakan Pakdemirli’nin AYM’nin kararından sonra TBMM’den ve kamuoyundan özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.