Tarım sektöründe böylesine önemli bir işletmenin yönetim kurulunun 6 aydır toplanamaması Bakanlıkta yaşanan büyük bir zafiyeti gözler önüne sererken, Bakan Yardımcısı olan Işıkgece’nin de TİGEM Genel Müdürleri için tahsis edilmiş olan lojmanı boşaltmaması kurumda yaşanan keyfiyeti ortaya koyuyor.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yakın arkadaşı olan Ayşe Ayşin Işıkgece’yi TİGEM’den alarak Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı yaptı Türkiye’ni göz bebeği olan TİGEM’i unuttu! TİGEM’i en önemli karar organı olan Yönetim Kurulu, yeterli üye olmadığı için 6 aydır toplanamıyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan Ayşe Ayşin Işıkgece de görevden ayrılmasına rağmen Genel Müdürler için tahsis edilmiş olan TİGEM’in lojmanını 6 aydır boşaltmadı. 

TİGEM’in yönetim kurulu 6 aydır toplanamıyor. En önemli karar organı yönetim kurulu toplanamadığı için stratejik kararlar alınamıyor. 6 kişiden oluşan yönetim kurulunda şu anda 3 yönetim kurulu üyesi bulunurken, yönetim kurulunun toplanabilmesi için salt çoğunluğun yani 4 üyenin olması gerekiyor. 

GENEL MÜDÜR BAKAN YARDIMCISI OLDU SALT ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

Ayşe Ayşin Işıkgece’nin TİGEM Genel Müdürlüğünden ayrılarak Bakan Yardımcısı olduğu Ocak ayından buyana TİGEM yönetim kurulu toplanamıyor. Işıkgece’nin ayrılmasıyla birlikte yönetim kurulu üye sayısı 3’e düştü. Ocak ayından buyana TİGEM yönetimine atamanın yapılmaması dikkat çekerken, bu durum; “Bakan arkadaşını Bakan Yardımcısı yaptı TİGEM’i unuttu’ tepkilerine neden oluyor. 

VAKALETEN YÖNETİLİYOR!

TİGEM yönetim kuruluna atama yapılmadığı gibi böylesine önemli bir kuruma genel müdür ataması da yapılmadığı için vekâleten yönetiliyor. Işıkgece’den sonra TİGEM Genel Müdürlüğünü vekaleten Sait Kocabay yürütüyor. 

GENEL MÜDÜR ATANMADIĞI İÇİN ESKİ GENEL MÜDÜR LOJMANI BOŞALTMADI!

TİGEM Genel Müdürlüğüne 6 aydır atama yapılmazken, bu görevden ayrılan Ayşe Ayşin Işıkgece de Genel Müdür olduğu dönemde kullandığı lojmanı boşaltmadı. Bu durum TİGEM’in lojman yönetmeliğine aykırı olmasına rağmen Bakan Yardımcısı olan Işıkgece, 6 aydır TİGEM’in lojmanını kullanmaya devam ediyor. 

3’Ü KURUM İÇİNDEN 3’Ü KURUM DIŞINDAN 

Bilindiği üzere TİGEM Yönetim Kurulu’nun 3’ü kurum içinden 3’ü de kurum dışından olmak üzere 6 kişiden oluşması gerekirken, boş bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine yapılması gereken atamaların Bakanlık tarafından takip edilerek 6 aydır yapılmaması, kurumun asli görevlerini dahi yapamayacak duruma getirirken, bu durum Bakanlıkta yaşanan zafiyeti de gözler önüne seriyor. 

YÖNETİM KURULUNDA 3 İSİM BULUNUYOR 

TİGEM Yönetim Kurulu’nda şuan Genel Müdürlüğe vekaleten bakan Sait Kocabay, Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Anbar ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey bulunuyor.