CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, hayvan ithalatında bir işin çözülmesi için Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin eşinin hesabına 150 bin dolar yatırıldığını ve bu durumdan bir iktidar partisi milletvekilinin de bilgisi olduğunu ve bu iktidar partisi milletvekilinin durumu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye belgesi ile ilettiğini iddia etti. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığına kapsamlı bir soru önergesi veren Barut; Pakdemirli’den şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

-Bakanlıktan hayvan ithalatı için izin işlemleri zorlaştırılan ve iktidar partisine mensup bir milletvekilinin tavassutuna rağmen çözülemeyen işlemler için ilgili şirketin Ayşe Ayşin Işıkgece'nin eşinin hesabına para aktarmak suretiyle ithalat iznini aldığı yönündeki iddialar gerçek midir?

- Konuyu takip eden milletvekilinin söz konusu para transferi ile ilgili işlemin belgesini tarafınıza sunduğu doğru mudur?

- Bu derece vahim iddiaların muhatabı olan bir kişinin halen o koltukta oturmasını ve önemli yetkileri elinde bulundurmasını nasıl açıklarsınız?

- Bu konu hakkında inceleme-soruşturma açmayı, adli ve idari işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Yoksa İddialara muhatap olan kişinin Bakan yardımcısı olması sebebiyle Devlet Denetleme Kurumu ve Savcıları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?"

BAKAN YARDIMCISI IŞIKGECE: BÜYÜK BİR İFTARA YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, bu iddiaların büyük bir iftira olduğunu belirterek, Ayhan Barut hakkında yasal yollara başvuracaklarını kaydetti. 

ÇAPRAZ DOĞRULAMA İLE 3-4 KANALDAN TEYİT ETTİK!

Tarımdan Haber’e değerlendirmelerde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise Işıkgece'nin eşiyle ilgili olarak kendisine gelen bu iddiaları 3-4 kanaldan teyit ederek Meclis gündemine taşıdıklarını belirterek, “Bizim durduk yerde birilerine iftira atacak halimiz yok. Bu iddiayı çapraz doğrulama ile 3-4 kanaldan teyit ederek, Meclis gündemine taşıdık. Burada dava açılacak bir durum yok. Ülkemizin selameti için bize gelen güçlü bir iddianın doğruluğunu teyit etmek için Meclis’e soru önergesi veremeyeceksek milletvekili olarak ne yapacağız?” dedi.