Programa, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aşkale Belediye Başkan Vekili Şenol Polat, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aşkale İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Mustafa Evran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Turgut Mollaoğlu, AK Parti Aşkale İlçe Başkanı Kerim Polat, CHP İlçe Başkanı Cafer Akbaba ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, tarım arazilerin korunması ve üretime kazandırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Taş toplamanın tarımsal üretim için faydalarının oldukça fazla olduğunu hatırlatan Akar, tarlada yüzeyde bulunan taşların toplanması neticesinde toprağın işlenmesinin kolaylaştığını, kaliteli ve iyi bir tohum yatağı elde edilmesi ile verim olumlu yönde etkileneceğini belirtti.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da yaptığı konuşmada, bölgeden alınacak ürünlerin, ülke ekonomisi üzerinde oynanan oyunların bertaraf edilmesi yönünde büyük katkı sunacağını kaydetti.

Programda, projeleri desteklenen genç çiftçilere hediye çekleri verildi, taş toplama ve katı gübre serpme makinalarının tanıtımı yapıldı.

TARIMDANHABER