Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, daha önce HES inşaatlarına karşı çıktıklarını ancak engellemelere rağmen HES inşaatlarının devam ettiğini vurguladı. Torun, "Ancak bugün görüyoruz ki HES'lerin ağır bedeliyle karşı karşıyayız. Aslında konu sadece zeytinlikler de değil. Bugün zeytinlik gündeme geldiği için bunları söylüyoruz" diye konuştu.

Tarım topraklarını muhafaza etmek zorunda olduklarını vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Maalesef Türkiye'de son yıllarda bir talan başladı. Tarım arazilerinin de özellikle topografik yapısı uygun olduğu içinde ranta peşkeş çekiliyor. Halbuki tarım yapılmayan, tarıma elverişsiz araziler için izin verilmesi gerekiyor. Biz bunları yapılanın önüne engel olalım, gelişmeye engel olalım diye söylemiyoruz. Tam tersine ülkenin geleceği için çok önemli bir konuyu gündeme getiriyoruz. Tarım alanlarının imara açılıp tahrip edilmesiyle ilgili endişelerimizi ve kaygılarımızı dile getiriyoruz.

Umarım Diyalog Kurulur

Bu alanları bozar, tahrip eder ve yok edersek yarın geri dönüşü olmayan ağır bir sorumlulukla karşı karşıya kalırız. Dolayısıyla bu hata ve yanlıştan dönülmesi oldukça memnuniyet vericidir. Umarım bu tip konularda bundan sonra diyalog kurar, tartışır ve süreç bu noktalara gelmeden doğruyu hep birlikte ortaya koyarız. Bizim tek isteğimiz bu gibi konularda ortak noktada buluşabilmek."

TARIMDAN HABER