Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Keskin, bazı bölgelerde süt sanayicisinin Gıda Komitesi tarafından belirlenen referans fiyata uymayarak üreticiyi mağdur ettiğini belirterek, "Referans fiyata uymayan süt sanayicilerini kınıyorum. Gerekirse artık hukuk savaşı vereceğimizi de ayrıca belirtiyorum" dedi.

Keskin, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Çiğ süt referans fiyatlarına sanayici sahada uymayıp, süt üreticilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Sahadan gelen bilgiler doğrultusunda bazı bölgelerde süt sanayicisi, Gıda Komitesinin açıklamış olduğu çiğ süt referans fiyatına uymamakta ve üreticilerimizi mağdur etmektedirler. Bizler üretici grubu olarak yapılan bu davranışı Rekabet Kuruluna taşımayı düşünüyoruz. Zaten sürekli yükselerek artan girdi maliyetlerimizi karşılayamaz ve mücadele ederken bir de ürettiğimizi değerinde satamıyoruz. 

SANAYİCİ DEVLETİN YETKİLİLERİNİN BELİRLEDİĞİ KARARLARA UYMUYOR!

Süt sanayicisi artık bu keyfi davranışlarına bir son vermeli. Sütün değer fiyattan piyasaya arz edilmesi gerekliliğini bizler sürekli vurgularken, sanayici Devletimizin yetkililerinin kararlarına bile uymayıp, keyfiyet sergilemektedirler. Referans fiyata uymayan süt sanayicilerini kınıyorum. Gerekirse artık hukuk savaşı vereceğimizi de ayrıca belirtiyorum"