Ulusal Süt Konseyi toplantısında ‘süte zam yok’ kararının çıkmasının yankıları devam ederken, TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, 2018 yılında yaşadığı bir olayı kamuoyu ile paylaştı. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Solakoğlu, 2018 yılında yine bugün olduğu gibi süt fiyatlarında yaşanan sorunu gündeme getirmek için bir organizasyon yaptıklarını ancak ismini vermediği Tarım ve Orman Bakan Yardımcısının kendisini tehdit ettiğini söyledi. 

16 EKİM'DE KAHRAMANMARAŞLI ÜRETİCİ TRAKTÖRÜYLE ANKARA'YA GELECEK

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde Kahramanmaraşlı besici Yakup Konan’ın üreticinin sesini yetkililere duyurabilmek için Kahramanmaraş’tan Ankara’ya traktörüyle gelme eylemini hatırlatan Solakoğlu, “16 Ekim için bir buluşma yapılmak isteniyor. Kesinlikle bu bir çare arayışı” dedi. 

FETÖ TAKTİĞİ! GEZİCİ MİSİNİZ? DİYE BENİ TEHDİT ETTİ 

Ancak 2018 yılında başından geçen bir olayı paylaşan Solakoğlu, “Geçen sefer buna benzer bir organizasyon yaptığımızda Tarım Bakan Yardımcısı bana ‘Bu FETÖ taktiği. Gezici misin? Oraya Çevik Kuvveti yollarım’ diye tehdit etti. Gerçekten oraya bir sürü polis yolladı. Bizim niyet hep iyi oldu. Allah korkusu haricinde bir korkumuz yok çok şükür. Vicdanım çok rahat” açıklamasında bulundu. 

ANKARA'YA GELMEK YERİNE TRAKTÖRLERİMİZLE TRAFİĞİ YAVAŞLATABİLİRİZ 

16 Ekim’de yapılacak olan üretici buluşmasının Pandeminden dolayı yanlış olacağı kanaatinde olduğunu belirten Solakoğlu, bunun yerine 16 Ekim’de bütün üreticilerin kendi bölgelerinde traktörleriyle trafiği yavaşlatma eylemi yapabilecekleri yönünde bir öneride bulundu. 

TRAKTÖRÜMÜZLE YOLLARA GEZİNTİYE ÇIKALIM

Solakoğlu, şunları kaydetti: “Yapılacak şey farklı olmalı. Daha bireysel. Traktörlerimiz ile kanun çerçevesinde yollarda yavaşlatma. Herkes kendi bölgesinde yapabilir. Eğer biz bu ülkenin üreticisi olarak çile çekip birde enflasyonun düşmesi için kullanıp atılacaksak birazda halkın anlayacağı, his edeceği şekilde bunu yapmak daha doğru ve güvenli olmaz mı? Kısaca herkes 16 Ekim’de kendi bölgesinde tarlasına gider gibi aheste aheste yollarda traktörleri ile gezintiye çıksa? Bakalım trafik kitlenince biraz farkındalık oluşturmuş olmaz mıyız? Belki sesimiz duyulur. Hiç bir kanuni engeli yok. 16 Ekim’den başlarız fiyatlar tatmin edici olana kadar devam ederiz. Ne kaybederiz? Çok daha geniş ses getireceğini düşünüyorum. Tabii bunlar fikir. Sizce nasıl?”

Solakoğlu’nun traktörle şehir içinde trafiği yavaşlatma eylemi önerisi üreticilerden destek gördü. 

ÜRETİCİ BİRLİKLERİ SİYASİLEŞTİ 

Solakoğlu, diğer yandan Ulusal Süt Konseyi’nin Gıda Komitesine bağlanarak işlev dışı kaldığını belirterek, Konseydeki sanayicinin korkusundan ağzını açamadığını, üretici birliklerinin de siyasileştiğini kaydetti. 

ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE SERT ELEŞTİRİ: DERTLERİ TEMSİL ETTİĞİ KİTLELER DEĞİL 

Ulusal Süt Konseyi’ndeki üretici temsilcilerini sert bir dille eleştiren Solakoğlu, “Üretici birlikleri siyasileşmiş. Dert temsil ettikleri kitlenin refahı, üretimin sürdürülebilirliği değil ‘biz üyelere nasıl anlatırız’ olmuş. Yani dert tasaları, biten üreticiye siper olmak yerine kimseyi üzmeden işini devam ettirmek” dedi.