Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Kahveci, hayvancılıkta mera ve yayla sezonunun sonuna gelindiğini belirterek, kaba ve fabrika yemi döneminin kapıda olduğuna dikkat çekerek, “Maliyetler artacak. Entansif işletmeler zorda” dedi. 

Kahveci, süt üreticisinin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak şunları kaydetti: "Süt kazanı kaynamaya devam ediyor! 10 aydır üreticinin çiğ süt fiyatları aynı, raf fiyatları aylık düzenli artıyor. Ay başında 6,95 olan ürün 8,95 olmuş. Mera ve yayla sezonu bitti/bitiyor. Kaba ve fabrika yemi dönemi kapıda. Maliyet artacak. Entansif işletmeler zorda.

Kaba yem fiyatları aynı sanayi yemi fiyatları gibi uçmuş durumda. Ana kaba yem olan Silaj, geçen yıla göre %25-40 arası artmış. Sanayi yemi içeriğinin neredeyse 5/3'ünü ithal hammadde oluşturuyor. Döviz artışı ile de yem fiyatları artışı otomatiğe bağlanmış durumda. Entansif yani ölçek işletmelerinin süt satışlarının ödeme alım vadesi tıpkı toplama sütlerde olduğu gibi en az 35 gün. Ve biz hala bürokrasi ne düşünüyor, ne zaman hareket eder, Süt Konseyi ve ilgili STK'lar ne zaman fiyat artırır diye bekliyoruz. Ama olan Damızlık İnek ve Düvelere olacak. Yani yine kaybeden biz, tarım sektörü ve üretici olacak? Peki kazanan kim olacak bu durumda?"