Konuyla ilgili olarak Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine ilişkin 2016 yılı sonuçlarının değerlendirilmesi ve Bakanlığımızın 2017 yılı Tebliğ/Uygulama Rehberinin hazırlanmasına yönelik 7 Şubat 2017 tarihinde yapılan toplantıya İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bayram Sevinçer ile İl/İlçe Müdürlüğü proje yürütme birimlerinde görev yapan personeller katıldı.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili yapılan toplantıda; 2016 yılında İlimiz genelinde uygulanan, Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, ipekböceği yetiştiriciliği, meyvecilik ile seracılık konularında 245 proje değerlendirilerek, uygulama ve sahada yaşanan problemlerin, 2017 yılında yaşanmaması için, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Uygulama Rehberi ve Uygulama Talimatları kapsamında; Değerlendirme kriter tablosundaki puanlamaya esas unsurlar, sistem üzerinde genç çiftçiler tarafından yapılan yanlış uygulamalar, revize edilmesi gereken projeler ile bölgemiz şartlarına uygunproje konuları görüşüldü.

Gerçekleştirilen toplantıda;İl/İlçe Genç Çiftçi Yürütme Birimlerimizce, Genç Çiftçilerin başvuru yapmadan önce bilgilendirilmesinin sağlanması ve sistem üzerinden bölgemiz şartlarına uygun hayvan ırklarınseçilmesi kararlaştırıldı. Proje için gerekli olan bilgilere, Bakanlığımız personelince hazırlanan program içerisinde ve gencciftci.tarim.gov.tr adresindeulaşılabileceğine değinilerek, bir proje hazırlatılmasına gerek olmaksızın verilen adres üzerinden genç çiftçilerimizin 2017 ve 2018 yıllarında Genç Çiftçi Projelerine başvuru yapabilecekleri söylendi.

2016 yılında uygulanan 245 adet proje için 7.350.000,00 TLhibe ödemesinin yapıldığı. Önümüzdeki yıllarda Genç Çiftçi Projelerinin bütçesi artırılarak genç çiftçilerimize yönelik desteklemelere devam edileceği ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü