Orduolay.com'dan Yasin Çanakçı'nın haberine göre, geçen sene birkaç kez kurt saldırısının yaşandığı Gürgentepe’de yeni bir vaka görüldü. Gülbelen Mahallesi’nde Yüksel Polat’a ait sürüye saldıran kurt 25 koyunu telef etti. Ortaya çıkan manzara ise gören herkesin şok yaşamasına neden oldu.

SALDIRI DEVAM EDERSE BİZ DEVAM EDEMEYİZ

Kurt saldırısının birkaç yıldır görüldüğünü belirten Polat, “O zamanda çok söyledik şimdi de bir kez daha söylüyoruz.  Bu saldırımlar burada sürdükçe biz hayvancılık yapamayız. Nereden baksanız benim maddi olarak 25 bin lira zararım var. Manevi olarak ise hevesim kırıldı. Biz bütün bir yazı yaylalarda yağmurun, dolunun altında sisin içinde geçerdik böyle bir kayıp vermedik. Ama evimize geldik perişan olduk. Bu saldırılar devam ederse biz hayvancılığa devam edemeyiz. Benim toplam 150 koynum vardı 25’i gitti.” dedi. 

TARIM BAKANI PAKDEMLİRLİ’YE SESLENDİ

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenmek istediğini dile getiren Polat, “Türkiye’de hayvancılık gelişsin istiyorsunuz. Tamam biz o işte varız. Ama bun nasıl olacak. Bu saldırılar sürerse biz bu işi nasıl devam ettireceğiz. Yarın bir saldırı daha olur ve ben 25 koyun daha kaybedersem bu şartlar altında nasıl devam edebilirim. Geçen sene yetkililere çok başvurduk sonuç alamadık. Belki de bizi kale alan olmadı, bilemiyorum. Bizzat size seslenmek istiyorum yalvarıyorum bizi kurtarın.” diye konuştu.  

O DA YAŞASIN AMA BAŞKA BİR YERDE

Kurdun sadece bir koyunu yemek için de saldırmadığını sürüye girdiğinde önüne geleni parçalayıp attığını kaydeden Polat, “Biz bu hayvan vurulsun da demiyoruz. Eğer burada kurt sayısı arttıysa araştırılsın fazla olanlar az olan yerlere götürülüp bırakılsın. Ancak bu saldırılar böyle devam ederse biz hayvancılığa devam edemeyeceğiz. Yıllarımızı verdiğimiz, hayatımızı bağladığımız bu işi sürdüremeyeceğiz. Eğer saldırının olduğu yeri görseydiniz manzara karşısında dayanamazdınız.” şeklinde konuştu.