Bu durum, FAO Türkiye ekibi tarafından Hatay ve Adana'da yürütülen bir saha misyonu sırasında da gözlemlendi. Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman liderliğindeki FAO ekibi, Avrupa Birliği tarafından finance edilen projenin sahadaki gelişimini yerinde inceleme üzere bir misyon gerçekleştirdi. Ahaduzaman, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada,"Proje yararlanıcıları, mesleki eğitimler ve Uygulamalı Çiftçi Okulu ile modern bitki üretimi bilgisi kazandılar, bu da üretimi artırmalarına, daha iyi kar elde etmelerine yardımcı oldu ve onlar için daha iyi istihdam kapsamı yarattı" dedi. Proje yararlanıcıları, UÇO'nun daha iyi ürün yönetimi için etkin olduğunu belirtti. Eğitimlere katılan kadın yararlanıcılar, mesleki eğitimin çok faydalı olduğunu ve yeni beceriler edinmelerine katkıda bulunduğunu dile getirerek iş bulma konusunda kendilerine güven duyduklarını da vurguladılar.

FAO ekibine proje ve eğitimler için teşekkür eden bir kadın yararlanıcı ise “Mesleki eğitimi duyduğumda, katılmak için çok hevesliydim. Tüm kadınlara mesleki eğitimlere katılmalarını, yeni beceriler öğrenmelerini ve gelir elde etmek için çalışmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu proje FAO Türkiye veTarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte AB’nin finansal desteğiyle uygulanıyor. Projeyle Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile kırılgan ev sahibi topluluk üyelerinin istihdamının kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu amaçla da katılımcılara Uygulamalı Çiftçi Okulları ve Mesleki Eğitimler veriliyor. Becerileri artırılan katılımcıların istihdam olananağını da yükseltmek için İŞKUR Hizmet Noktaları kuruluyor. Iş karşılığı ücret uygulamasıyla gelir kazanmaları da sağlanıyor. Ayrıca UÇO’lara katılan girişimcilere de kendi işletmelerini kurabilmeleri için hibe programları da uygulanacak.