Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “2020 yılında FAO’nun 75. kuruluş yıldönümünde, Dünya Gıda Günü’nü kadın çiftçilerimizin de katılımıyla, belirlenecek temaya uygun olarak düzenlenebiliriz” dedi.

Bayraktar, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla TZOB’da düzenlenen ortak basın toplantısı öncesinde, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ile makamında bir araya geldi.

Şemsi Bayraktar, 2020 yılında FAO’nun 75. kuruluş yılı olduğunu, Dünya Gıda Günü’nün kadın çiftçilerin de katılımıyla, belirlenecek temaya uygun olarak düzenlenebileceğini kaydetti. 

Görüşmede, Avrupa Birliği’nin (AB) mali destek sağlayacağı, Suriyeli ve Türk çiftçilere yönelik tarımsal eğitim projesini gündeme getiren Bayraktar, “Türk ve Suriyeli çiftçilerimize yönelik tarımsal eğitim projesinde FAO ve TZOB birlikte hareket edecek. Ziraat Odalarımız ile konuyu değerlendirdik. Bu eğitimleri yapabiliriz. Biz buna hazırız. FAO’dan haber bekliyoruz. Gecikmeden başlanmalı” diye konuştu.

FAO Türkiye Temsilcisi Gutu

FAO Türkiye Temsilcisi Gutu da Suriyeli ve Türk çiftçilere yönelik tarımsal eğitim projesi dokümanlarının Nisan ayında tamamlandığını, çalışma ofisinin tutulduğunu, projede görev alacaklarının işe alındığını, Avrupa Birliği’nden imza beklendiğini belirtti. Gutu, Kasım ayı ortalarında projenin uygulamasına geçilebileceğine dikkati çekti.

2020 yılının FAO’nun 75. Kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan, gıda ve tarım sektörünü temsil eden TZOB ile seneye ortak bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini bildiren Gutu, “sizinle Dünya Gıda Günü’nde daha fazla iş birliği yapmak istiyoruz. Beraber hareket edelim” dedi. 

Bayraktar ve Gutu, iki kurum arasındaki işbirliğinin daha ileri boyuta taşınması konusunda karar birliğine vardılar.