Şeker pancarında kampanya dönemi başlanmasına rağmen taban fiyatın açıklanmaması çiftçileri kaygılandırıyor. Uzun bir süredir şeker pancarı taban fiyatının açıklanması beklenirken, bütün umutlar bugün Konya’dan bu yönde bir açıklama yapılacağı yönündeydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl pancar taban fiyatlarını 1 Eylül’de Konya’da açıklamıştı. Şehir hastanesi başta olmak üzere toplu açılış töreni için bugün Konya’ya giden Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda pancar taban fiyatlarını açıklaması bekleniyordu. Pancar üreticisi de Konya’dan gelecek habere odaklanmıştı. Ancak Erdoğan, konuşmasında pancar alım fiyatlarıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. 

Erdoğan, konuşmasında son 18 yılda Konyalı çiftçilere 9,7 milyar liralık tarımsal destek verdiklerini hatırlatarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Ama ana muhalefetin başındaki zat 'Çiftçilerimize bir şey verilmiyor. Çiftçilerimiz yalnız kaldı'. İnsafın kurusun. Bizim ne yaptığımızdan senin haberin yok. Şöyle gel, bu yollardan dolaş, bak. Yüksek hızlı trende neler oluyor, Ankara- Konya arasında neler oluyor bir bak; ama işlerine gelmez. Sağ olsun Konya da toplamda 24,2 milyar liralık hayvansal ve bitkisel üretimle ülkemizin tarım başkenti olduğunu tescil etti''