DSİ 1. Bölge Müdürlüğü görevine atanan Hayati Çelenk'i ziyaret eden AK Parti Milletvekili Şahin, Kestel, Gürsu, İnegöl, Yenişehir ve İznik ilçelerinin sulama suyu konusundaki sıkıntılarının giderilmesine yönelik çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada, kentin doğu kısmında yer alan bu beş ilçenin yüksek tarım potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve sulu tarımın alanlarının artırılması için çaba gösterdiklerini belirterek, "Bu 5 ilçemizin çok güçlü tarımsal altyapısı var. Hükumetin ve DSİ'nin tarımsal potansiyeli yüksek ilçelerimizde sulu tarım yapılan alanların miktarının artırılmasına yönelik çok ciddi çalışmaları var. Sulama suyu konusundaki sıkıntıların çözümü için bir yol haritası belirledik" ifadesini kullandı.

DSİ'nin Gölbaşı Barajının kapasitesinin artırılması için yeni bir proje hazırlığında olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Gölbaşı Barajı, halen Gürsu ve Kestel Ovasının bir kısmının sulama suyu ihtiyacının karşılıyor. Mevcut baraj gövdesi, 30 metreye yükseltilecek. Bu yatırım, 3-4 yıl içinde tamamlanacak. Böylece Gölbaşı'nda daha çok su toplanacak. Gürsu ve Kestel ovalarının sulanmasında yaşanan sıkıntılar çözülecek."

TARIMDAN HABER