Rus heyetin başkanlığını yapan Vladamir Popovich, Adana yaptığı temaslar hakkında konuştu. Popovich, Rusya, Türkiye arasında yapılan ihracat ve ithalatı daha üst noktalarına çıkaracaklarını, iki ülke arasında sorunsuz bir ekonomi döngünün oluşacağını söyledi.

Rus heyet ilk olarak, önemli ihracat firmalarından Sunar NÇS işletmesini ziyaret etti. Yapılan ziyarette, firmanın ihracat yaptığı tarımsal ürünlerle ilgili ülkelerin karantina şartları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Ardından Turunçgil üreticisi Mehmet Mühür'e ait bahçeler ve soğuk hava deposu gezdirilerek, karantinaya tabi hastalık ve zararlılarla zirai mücadele konusunda, Rus heyetine gerek üretici, gerekse bakanlık teknik elemanları tarafından bilgi verildi. Ayrıca Unlubit zararlısının biyolojik mücadelesinde kullanılan faydalı böceklerin üretim ve ihracatını yapan Dr. Lerzan Erkılıç tarafından söz konusu faydalıların görsel tanıtımı yapılarak, biyolojik evreleri ve salım yöntemleri anlatıldı.

Son olarak, Nar-Ka Paketleme tesisinde, tarım danışmanı Dora Çiftçikal paketlemeye gelen ürünün Rusya'ya ihracat için hazırlık aşamalarını sırayla anlatırken, firma sahibi Atay İşimtekin tarafından Rusya'ya yaptıkları ihracat değerleri hakkında bilgi verildi.