Cem Yılmaz'ın cips reklamı gerçek oldu! Tuz, kireç ve alçıyı karıştırarak, çiftçiye gübre diye sattılar. Ankara'nın Polatlı ilçesinde sahte gübre üreten işyerine baskın yapıldı. 600 çuval sahte gübreye el konulurken, sahte gübreden piyasaya ne kadar satıldığı ise bilinmiyor.

CEM YILMAZ'IN CİPS REKLAMI GERÇEK OLDU!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın 2003'de yayınlanan cips reklamı gerçek oldu. Polatlı'da sahte gübre üreten bir iş yerine baskın yapan Tarım Orman İl Müdürlüğü ekipleri, gördükleri karşısında şaşkına döndüler.

TUZ KİREÇ VE ALÇIDAN NASIL GÜBRE YAPTIKLARINI ANLATTILAR!

Polatlı Ticaret Borsası'nın yakınındaki Buğday Pazarın'daki iş yerine şikayet üzerine baskın yapan Tarım Orman İl Müdürlüğü ekipleri, iş yerinde beton mikseriyle sahte gübre üretimi yapan işçilerle karşılaştı. Sahte gübreyi imal eden işverenler ortadan hemen kaybolurken, işçiler ise yetkililere tuz, kireç ve alçı malzemesinden nasıl gübre yaptıklarını anlattılar.

Tarım Orman İl Müdürlüğü yetkililerinin karşılaştıkları bu durum akıllara 2003 yılında ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın 'Doktor' tiplemesiyle oynadığı cips reklamını getirdi. Bilindik bir cips markasının reklamında oynayan Cem Yılmaz, sahte cips üretirken baskına uğramış, 'biz satıcı değil yiyiciyiz demişti.'

ÇİFTÇİNİN AYAĞINA KADAR GÖTÜRÜP DÜŞÜK FİYATA SATIYORLAR!

Tarım Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, firma sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, 600 çuval sahte gübreye de el konuldu. Ancak piyasada bu sahte gübreden ne kadar satıldığı ise bilinmiyor. Sahte gübreyi firma sahipleri çiftçinin ayağına kadar götürüp, çok düşük fiyata sattıkları belirtilirken, yetkililer sahtekarların bu oyununa gelmemek için çiftçilerin kesinlikle etiketli ve bandrollü ürün almaları konusunda uyarırken, kamyon üstü ürünlerin alınmamasını istedi.

GTS TAM MANASIYLA DEVREYE GİRMEDİĞİ İÇİN ÇİFTÇİ SAVUNMASIZ KALIYOR!

Bakanlığın uygulamaya koyduğu ve bu tür sahtekarlıkların önüne geçmesi hedeflenen Gübre Takip Sistemi, tam manasıyla uygulamaya girmediği için çiftçi, sahte gübre karşısında savunmasız kalıyor.

TARIMDANHABER