Niğde’nin köy ve kasabalarında üreticilerle bir araya geldiğini ve tarımda son 30 yılın en sorunlu döneminin yaşandığına şahit olduğunu anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bugün Niğde’de depolarda 500 bin tona yakın patates filizlenmeye başlamış ve çürümeyi bekliyor. Patates için önümüzdeki 10 gün çok kritik. Bu süre içinde patates elden çıkmazsa çürüyecek. Bir an önce TMO ve Tarım Kredi Kooperatifleri maliyetine yakın bir fiyatla patates alıp, uygun fiyatla tüketiciyle buluşturması gerekiyor” şeklinde konuştu. 

GİRDİ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ DURDURULAMIYOR

Tarımsal girdi maliyetlerindeki yüksek artışlara da değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gübre fiyatlarının son 8 ayda neredeyse iki katına çıktığını, ilaç, mazot ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarının da sürekli arttığını vurguladı. 

BORÇLAR 5 YIL ERTELENMELİ 

CHP Milletvekili Gürer, üreticilerin tarım kredi kooperatifleri ve bankalara olan borçlarının 2026’ya kadar 5 yıl süreyle ödemelerinin ertelenmesi, faizlerinin silinmesi ve üretime devam edebilmeleri için yeni desteklerin sağlanması konusunda TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdiğini de anımsatarak, bu teklifin mutlaka değerlendirilip, üreticilerin nefes almasının sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.