Kayseriolay.com'dan Cafer Zengin'in haberine göre, MHP Milletvekili İsmail Özdemir, sıkıntılı günler geçiren çiftçilerle ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Kayseri’de çiftçilerden verilmeyen hizmet karşılığı  para talep edildiği yönünde kendisine bilginin yansıdığını kaydeden Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “DSİ talimatı ile Sulama Birliği patates ekenlerden (her dekar için) 100 TL, pancar ekenlerden de 70 TL olarak hiçbir hizmet verilmeden ücret talep edildiği iddia edilmektedir. Çiftçilerimizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde verilmeyen hizmet karşılığı alınan bu bedeller çiftçilerimizin belini bükmekte ve büyük sıkıntılar çekmelerine neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bazı sorular yöneltti.

VERİLMEYEN HİZMET KARŞILIĞI ALINAN BU BEDELLER ÇİFTÇİLERİMİZİN BELİNİ BÜKMEKTE

Özdemir, Kayseri’de çiftçilerden verilmeyen hizmetin bedelinin istendiği yönünde iddiaların olduğunu belirterek, “Seçim bölgem Kayseri ilinde bulunan Zamantı Irmağı bölgenin en önemli akarsuyu olup, Pınarbaşı ilçesinde bulunan 1500 metre yükseklikteki Uzunyayla'da yer alan Şerefiye mahallesinden doğmaktadır. Pınarbaşı'ndan başlayarak Kayseri'nin Tomarza, Develi, Yahyalı ilçelerinden geçmektedir. ırmağın geçtiği bölgedeki çiftçilerimiz yıllardır bu ırmaktan kendi imkanları ile su alarak sulama yapmaktadırlar.

Sulama yapan bu çiftçilerimiz tarafından, DSİ talimatı ile Sulama Birliği patates ekenlerden 100 TL/da, pancar ekenlerden de 70 TL/da olarak hiçbir hizmet verilmeden ücret talep edildiği iddia edilmektedir. Çiftçilerimizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde verilmeyen hizmet karşılığı alınan bu bedeller çiftçilerimizin belini bükmekte ve büyük sıkıntılar çekmelerine neden olmaktadır. Bu kapsamda; Yaşanan sorun hakkında Bakanlığınıza intikal etmiş şikayet bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa sorunun çözümü için hangi çalışmalar yapılmıştır? Irmak kenarındaki çiftçilerin kendi imkanları ile hiçbir hizmet almadan yaptıkları sulamadan dolayı ücret alınması hangi gerekçelerden kaynaklanmaktadır? Sorunun çözümü hakkında Bakanlığınız görüşü nasıldır? Çözümü için neler yapılması planlanmaktadır?”