AK Parti Milletvekili Recep Konuk, tarım sektörü için gelişmişlik ekseninde negatif bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, bu duruma sert tepki gösterdi. Konuk, "Bir ülke için savunma sanayi ne kadar mühimse tarımsal üretim de o kadar mühimdir. Bir ülke için bilişim teknolojileri ne kadar önemliyse hayvancılık da o kadar önemlidir. Bir ülke için eğitim sektörü ne kadar stratejik önemdeyse bitkisel üretimde sürdürülebilirlik o kadar stratejik önemdedir" ifadesini kullandı.

Gereksiz Kıyaslama Var!

Çiftçilerin ürettikleriyle teknoloji ürünleri arasında gereksiz kıyaslamalar yapıldığını anlatan Konuk, şunları anlattı:

"Çiftçilerin ürettiklerini sürekli hükmen mağlup ilan eden kıyaslamalar var. Bazı sektörler için methiyeler düzülürken, tarım sektörü için gelişmişlik ve kalkınma eksenli oluşturulan veya oluşturulmaya çalışılan algı operasyonları çiftçimize karşı büyük bir haksızlık. Ancak bu algı operasyonları çiftçilerimizin üretiminin ve ürettiklerinin ne kıymetini azaltır ne de bu ülkenin geleceği açısından taşıdıkları stratejik önemi gölgeler."

Tarımdan Haber