Sonhaber16.com yazarı ziraat mühendisi Ergin Kahveci, 'Tarım ve Tekstil' başlıklı yazısında Türkiye'nin pamuk üretiminde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Türkiye'nin kendisinin üretme imkanı bulunmasına rağmen 1 milyon ton pamuk ithalatı yaptığına vurgu yapan Kahveci, uygulanan yanlış politikalara işaret etti.

Pamukta ithalatın Türkiye için ciddi bir sorun olmasına rağmen üretimi teşvik edecek bir politikanın uygulanmadığını dile getiren Kahveci, pamuk prim desteklerinin de 3 yıldır arttırılmadığını kaydetti. Pamukta ufak tefek dokunuş ve tişvikler ile üretimin arttırılmasının mümkün olduğunun altını çizen Kahveci, "Biz ne yapıyoruz: 3 yıldır ayni primi uyguluyoruz. 80 krş/kg. Verim miktarını da 600-kg dan 450 kg'ma düşürüyoruz. Yani prime tabi verim miktarını standart uyguluyoruz. Yani üretme diyoruz sanki!" değerlendirmesinde bulundu. 

Pamukta hasat sezonunun geldiğini ancak hala fiyat açıklanmadığını belirten Kahveci, pamuk için prim dahil 6, 6.5 TL fiyat olmazsa gelecek yıl ithalatın daha da artmasından endişe ettiğini kaydetti. Kahveci, şunları kaydetti: "Pamuk hasat sezonu geldi. Hâlâ fiyat yok ortada. Üstelik bu yıl Pamuk üretiminde farkedilir azalma bekleniyor. Ve Pamuk için prim dahil 6-6,5 TL fiyat olmazsa gelecek yıl ithalat rakamı 7,5 milyar doları geçer diye korkuyorum. Oysa bizim bunu bir iki yıl içinde 2,5 milyara çekmemiz mümkün. Soruluyor ya büyüyoruz biz görmüyoruz diye işte böyle büyüyoruz. İthalat üzerinden yani. Haliyle Hasan'a umut Gringo'ya dolar düşüyor"