Milli Gazete'nin haberine göre, katıldığı televizyon programlarında ve sosyal medya hesaplarında Türkiye’de yaşanan son gelişmeler üzerine dolar, altın gümüş beklentilerini açıklayan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten çok konuşulacak bir açıklama geldi. İslam Memiş daha önce yaptığı açıklamalarda vatandaşlara özellikle gümüş yatırımı yapmaları konusunda uyarılarda bulunurken son çektiği videosunda yeni bir yatırım tavsiyesinde bulundu.

NE GÜMÜŞ NE ALTIN EN ÇOK BUĞDAY KAZANDIRACAK!

Youtube kanalı için çektiği son videosunda küresel ısınma ve ülkelerin yanlış yürütülen tarım politikaları yüzünden dünyadaki buğday ihtiyacını artıracağını ve tarım emtialarına yatırım yapanların ciddi karlar elde edeceğini ileri sürdü. Ağustos ayından itibaren tarım emtiları farkındalığı oluşturmak için vatandaşlara uyarılarda bulunduğunu belirten Memiş söz konusu videosunda şöyle konuştu:

“Dünyada ciddi bir küresel ısınma var. Dünya genelinde tarım politikalarında ciddi yanlış hatalar var. Doğal felaketler, kuraklık gibi etkenler emtia fiyatlarında ciddi yükselişlere neden olacak. Bugüne kadar altın ve gümüş gibi değerli emtiaları tavsiye ederken artık tarım emtilarınında konuşulması gerektiğini söylediğimde Buğdayı işaret etmiştim. Buğdayın dünya ekonomilerinde bel kemiği rolü oynadığı özellikle 555 bandından 1000 seviyesine kadar yükseliş öngördüğümü bu seviyelere gelmeden bir pozisyon değişikliğine gitmeyeceğimi ifade ettim.

TARIM EMTİASI NEREDEN NASIL ALNIR?

İslam Memiş ısrarla takipçileri tarafından sorulan tarım emtiaları nereden alınır sorusuna cevap veremediğini bunun yasak olduğunu belirtirken vatandaşlara “Yatırım danışmanlarından destek almanız lazım. Kimdir sizin yatırım danışmanınız. Şirket veya aracı kurum yoksa eğer, bankalardaki müşteri temsilcilerinizdir. Bankalardaki müşteri temsilcileri bu işin a’dan z’ye nasıl olacağını açıklamak zorunda” dedi.

İslam Memiş tarım emtilarıyla ilgili konuşmasının sonunda, tarım emtialarının önümüzdeki 3 yıl boyunca altın, gümüş.bakır gibi emtialardan daha çok kazandıracağını yineledi.