Yozgatyenigun.com'un haberine göre, Yozgat'ın, Türkiye'nin önde gelen tarım illerinden biri olduğuna ama yeterince modern tarım yapılamadığına ve tarım alanlarının daha verimli kullanılamadığına dikkat çeken Özdemir, Yozgat'ın kendi markalarını oluşturmasının önemine dikkat çekti. Yozgat TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Çatar ve yönetim kurulu üyeleri yeni katılımcılarıyla birlikte kahvaltı programlarına devam ediyor.

KABALI ÖRNEK PROJE

Kahvaltı programının onur konuğu olan Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaeddin Özdemir, İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yozgat'ın, Türkiye'nin önde gelen tarım illerinden biri olduğuna ama yeterince modern tarım yapılamadığına ve tarım alanlarının daha verimli kullanılamadığına dikkat çeken Özdemir, Kadışehri Kabalı köyünde yapılan projeyi örnek gösterdi. Hububat ve alternatif ürünlerde kümeleşmenin önemine dikkat çeken Özdemir, sertifikalı tohum kullanılarak verimin artırılabileceğini kaydetti. Hayvancılıkta ise Yozgat'ta 12 adet süt birliğinin olduğunu, manda birliği, et birliği ve koyun keçi birliklerinin bulunduğunu tüm bu çalışmalarla birlikte Yozgat'ın kültür ırkında marka olacağına inandığını ifade etti.

'KENDİ MARKAMIZI OLUŞTURMALIYIZ'

Modern işletmelerin kurulmasını sağlayarak organize olunmasının, daha çok verim alınmasının önemine vurgu yapan Özdemir, Yozgat'ın tarımda kendi markalarını oluşturmasının gerekli olduğunu söyledi. Özdemir, Müdürlük olarak gıda, tarım ve hayvancılık anlamında yasal çerçeveler içerisinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine teşekkür etti.

ÇATAR: 'GÜÇ OLSUN GÖÇ OLMASIN"

TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Çatar ise konuşmasında Yozgat nüfusunun yüzde 76'sının geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu ancak halen babadan oğula geçen bir tarım anlayışından kurtulamadığını söyledi. Bir an evvel modern tarıma tam anlamıyla geçilmesinin önemine vurgu yapan Çatar, “Oluşturulacak yeni ve kaliteli markaların Yozgat ekonomisine büyük güç vermesini ve bu gücün göçü önlemesini bekliyoruz" dedi. Çatar konuşmasının sonunda katılımcıların ilgisinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ederek sözlerine son verdi.