AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2017 yılında hayata geçirilecek Milli Tarım Projesi ile tarım sektöründeki pek çok sorun çözüme kavuşturulacaktır. Bu proje ile tarım sektöründe köklü değişiklikler yaşanacak ve havzaya göre tarım anlayışı tesis edilerek tarım sektörünün gelişmesinin önü açılacaktır" diye konuştu.

" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi Toprağa hak ettiği değeri vermezsek insanlığın geleceğini tehdit altına atmış oluruz" diyen Serdar, bu nedenle havza bazlı destekleme ve hayvancılıkta yerli üretimi destekleme faaliyetlerine destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti hükümetleri döneminde tarım sektörüne ve çiftçilere her türlü desteğin sağlandığını vurgu yapan Serdar, Milli Tarım Projesi'nin de çiftçilerin sorunları çözüme kavuşturmayı amaçlayan AK Parti projelerinden bir tanesi olduğunu aktardı.

Serdar, şunları kaydetti:

"Bu proje ile çiftçilerimizin mazot giderlerinin yarısı devlet tarafından karşılanacak ve yıl boyu küçük meblağlarla parça parça verilen destekler yerine yılda iki defa olmak üzere ve büyük rakamlarla ödeme yapılacaktır. Bu sayede çiftçilerimiz aldığı desteği daha verimli kullanabileceklerdir. Milli Tarım Projesi ile her türlü sulama işinin sorumluluğu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devredilecek ve tarımdaki sulama problemleri büyük oranda çözülecektir. Ayrıca ülke genelindeki 184 ova koruma altına alınarak buralara fabrika ve bina yapımı yasaklanacak, bereketli topraklarımızın beton yığınına dönüşmesi önlenecektir. Milli Tarım Projesi kapsamında sebze-meyve çeşitleri de artacaktır.Böylelikle hem sebze meyve pazarımız büyüyecek hem de vatandaşımızın sofrası bereketlenecektir. Ülkemizdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan Milli Tarım Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte damızlık hayvancılık faaliyetlerine yönelik destekler de artacak ve ülkemiz hayvancılıkta kendine yetecek bir ülke haline gelecektir. Proje ile ithalata dayalı hayvancılık anlayışı ortadan kalkacak ve kamu ve özel sektör eliyle damızlık çiftlikleri kurulacaktır."