Niksar'da dolu ile başlayan şiddetli yağmur sele dönüştü. Özellikle Yolkonak kasabasında etkili olan yağışlar ekili alanlarda, bağ ve bahçelerde büyük hasarlara sebebiyet verdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tam kadro afet bölgesinde incelemelerde bulundu. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut da yoğun Ankara programını bir tarafa bırakarak afetzedelerin sıkıntılarını yerinde gördü ve vatandaşları dinledi.

TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİM

Tabii afetlerin özellikle bu yıl büyük zararlara sebebiyet verdiğini kaydeden Yücel Bulut, “Koronavirüs sebebiyle ülkemiz hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan büyük zarar gördü. Buna bir de son günlerde mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur ve dolu da eklendi. Yolkonak kasabamızda da etkili olan yağışlar çiftçimize büyük zararlar vermiştir. Şimdi bu zararların tespiti yapılıyor. Bu zararların karşılanmasına yönelik hemşerilerimizin taleplerinin bir an önce karşılanması için yoğun gayret göstereceğim” ifadelerini kullandı.

TARIM SİGORTASI ÖNEMLİ

Tarım sigortasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Yücel Bulut, “Tarım tabii afetlerden, kuraklıklardan en çok etkilenen sektördür. Büyük risk altında yapılan tarım sektöründe sigortaya önem vermeliyiz. Şimdi burada ürünlerin sigortalı olmadığını görüyorum. Bir mağduriyet var, bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Konunun takipçisiyim. Yolkonaklı hemşerilerimim bu zor günde yanındayım” diye konuştu.

MHP’li Yücel Bulut’un incelemelerinde Yolkonak Belediye Başkanı Nurettin Dinç de hazır bulundu. Dinç, yaşanan mağduriyetleri dile getirdi ve yaraların sarılmasını istedi. Bulut’un incelemelerinde MHP Tokat İl Başkanı Ömer Çetin, Merkez İlçe Başkanı Murat Yücel, Niksar İlçe Başkanı Dursun Yılmaz, İl Genel Meclis grup başkanı Veli Gökyıldız, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve Teşkilat Başkanı Mustafa İpek de hazır bulundular.