Çiftçiye yönelik olarak acil bir eylem planına ihtiyaç olduğunu söyleyen MHP’li Yücel Bulut, “Çiftçinin tarım Kredi kooperatifleri borçları ertelemelidir” dedi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut yaptığı yazılı açıklamada, “Milletimizi koronavirüsbelasından korumak için, başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ve Sağlık çalışanlarımız, yerel yöneticilerimiz olmak üzere herkes elden geleni yapıyor. İnsanüstü bir gayret gösteriyor. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

TARIMDA ERTELEME OLMAZ

Türkiye’nin geçtiği olağanüstü süreçle ilgili olarak bazı uyarılarda bulunan Yücel Bulut, “İnsanlar lüks tüketim ihtiyaçlarını erteleyebilirler. İnsanlar yeni araba alma ihtiyacını erteler, tatile gitmeyi, yeni bir telefon almayı erteler. Ama nohut, mercimek, domates, biber, patates gibi temel ihtiyacını ertelemez” diye konuştu.

ÇİFTÇİNİN ÖNÜ AÇILMALIDIR

Üreticilerin evine kapanma şansı olmadığının altını çizen MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “Önümüzdeki 1 ay ekim dikim yapmaz ise, sezon geçerse, sonra istese de ekim dikim yapamayacak. Çiftçiye yönelik acil bir paket açıklanmalıdır.  Tarım Kredi kooperatifleri borçları ertelemelidir. Borcu olanlara yeni kefaletle, kredi limitleri yükseltilmeli, faiz oranları düşürülmelidir. Şu anda gübre, ilaç, makina ekipman, sulama malzemeleri ile ilgili vadeli satışlar bitti, nakite döndü ve çiftçi alamıyor. Bu konuda acilen bir desteklemenin önü açılmalıdır” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ İCRADAN KURTARILMALIDIR

Çiftçinin icra ve hacizlerden kurtarılması gerektiğini kaydeden Bulut, “Çiftçimize yönelik, kamu kaynaklı her türlü haciz ve icra işlemleri net bir şekilde ertelenmesi ve borç miktarlarına ilişkin faiz yükü de dondurulmalı ya da kaldırılmalıdır. Üretimin devamı için bunlar mutlaka göz önünde tutulmalıdır” dedi.

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Yücel Bulut açıklamasını şöylesürdürdü: “Yaşanan her gelişmenin gözönünde tutulduğunu ve önümüzdeki süreçte toplumun hassasiyetleri nazara alınarak, gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum. Özellikle esnafımızla ilgili olarak her platformda ve her partiden  Milletvekilimiz hassasiyet gösteriyor ve çözüm önerilerini dile getiriyor. Maliye Bakanımız Berat Albayrak Bey'in de bu bilgilere vakıf olduğunu düşünüyor, önümüzdeki süreçte bu konuda adımlar atılacağına inanıyorum. Her şeyden önce Allah devletimize zeval vermesin.”

EN BÜYÜK TEHLİKE TEFRİKA VE FiTNEDİR

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden MHP’li Yücel Bulut, “Allah'ı izniyle bugünleri aşacağız. En büyük tehlike virüs değil, bir arada durmamızı engelleyecek tefrika ve fitnedir. Tedbirlere uyalım, birbirimize sahip çıkalım. Sosyal medya çukurundaki kirli yönlendirmelere değil, Devletimizin yetkili mercileri tarafından yapılan açıklamalara odaklanalım. Özellikle her mahalledeki ihtiyaç sahiplerine, milletimizin genlerinde var olan "paylaşım" kültürüyle sahip çıkarak bu belayı da defedeceğiz. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN” diyerek açıklamasını tamamladı.