Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in talimatıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyim yardımında bulunan Çukurova Belediyesi bu kez Karataş Tuzla yolunda Karaköy sınırları içerisinde tarlada çalışan mevsimlik tarım işçilerine yardım yaptı.

Çukurova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli, Karataş'a bağlı Karaköy'e giderek 8-9 yıldır çadırda kalan ve yaşamını tarlada çalışarak sürdüren tarım işçilerine, içerisinde giysi, ayakkabı, battaniye gibi paketlerin bulunduğu kolileri teslim etti.

Ekipler, okula giden ancak okul masraflarını karşılamakta zorlanan çocuklara da kırtasiye malzemelerinin bulunduğu paketleri hediye etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaptığı açıklamada, 3,5 yıl önce kurulan Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı'nın yılda binlerce aileye yardım ettiğini ifade ederek, "Sosyal belediyecilik alanında yıl boyu desteğimiz sürüyor. Her yıl ailelere Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı'ndan yardım yapıyoruz. Bu hayır müessesi sadece Çukurova'da değil elinin ulaşabildiği her yerde var olmaya devam edecek" dedi.

Karataş'ta tarla başında çalışan mevsimlik tarım işçilerine el uzatmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Çetin, "Sosyal sorumluluk anlayışımız gereği tarım işçilerimize de bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik. Biz herkesin, her kesimin belediyesiyiz. Sosyal belediyecilik anlayışını her zaman ön planda tutuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmek, çocukları sevindirmek hem sosyal sorumluluk anlayışımızın hem de insani ve vicdani yaklaşımımızın bir gereği" diye konuştu.

TARIMDANHABER