Sözcü Gazetesinden Kemal Atlan'ın haberine göre, mahalle sakinleri, ‘Köye dön diyorlar, meralarımızı alıyorlar. Naapcaz’ yazılı pankart açarak yarın yapılacak mera ihalesinin iptalini istedi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı köyden mahalle statüsüne geçen Yahnikapan mahallesi sakinleri, uzun yıllardır kullandıkları meralarının 200 dönümlük kısmının özel bir şirkete ihaleyle kiralanacak olmasına tepki gösterdi. Şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Yahnikapan'da vatandaş, meralarının kendi kurdukları derneğe kiralanmasını istedi.

KÖYE DÖN DİYORLAR AMA

Kiralanacak merada toplanan mahalle sakinleri, üzerinde ‘Yahnikapan merana sahip çık. Köye dön diyorlar, meramızı alıyorlar. Naapcaz…!' yazılı pankart açarak tepkilerini dile getirdiler. Hayvancılık ile geçimlerini sağlayan mahalle sakinleri meralarının ellerinden alınması ile mahallelerinde hayvancılığın bitmesiyle birlikte işsizlik sayısının artacağını söylediler. Mahalle halkı, özel bir işletme tarafından alınmak istenen mera alanının, kurdukları Yahnikapan Cemevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne kiralanmasını istiyor.

BİZİM İHALEYE GİRİP ALACAK PARAMIZ YOK

Yahnikapan Cemevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynel Uğur, geçimlerini hayvancılıktan sağladıklarını belirterek, “İhalenin 16 Mayıs tarihinde yapılacağını ifade eden Uğur, yetkililerin sorunlarına çare bulmasını istedi. Köye dönüşlerin başladığı bir dönemde bu gibi olayların yaşanmasını eleştiren Uğur, “Meralar kiraya verilirse bizler hayvancılığı yapamaz hale geleceğiz. İlgililer sesimizi duyun. Meramızda hayvanlarımızı otlatmak istiyoruz. Meramız çocuklarımızın geleceğidir. Kiralanmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu. Yahnikapan Mahalle Muhtarı Mehmet Kılınç ise Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını söyledi.