Eski AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Mehmet Metiner’in Tarım Bakanlığında kendisine bağlı birçok yerden maaş aldığını iddia ettiği eski vekil genel müdürün Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz olduğu ortaya çıktı. Fahrettin Poyraz’ın kendisini aradığını belirten Metiner, gündeme getirdiği iddiaların doğru olmadığını bundan dolayı da twitter paylaşımını kaldırdığını belirtti.

PAYLAŞIMLARINI SİLMİŞTİ

Eski AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Mehmet Metiner’in kamuda iki maaş alan bürokratlara yönelik paylaşımları dikkat çekerken, Tarım Bakanlığında isim vermeden eski bir vekil olan genel müdürle ilgili paylaşımları da Bakanlıkta ‘kim bu genel müdür?’ sorusunu gündeme getirmişti. Ancak bu paylaşımını kısa bir süre sonra silen Metiner, buna gerekçe olarak da ‘her doğrunun her yerde söylenmeyeceğini’ göstermişti.

'ÖNEMLİ NOT DİYEREK' O GENEL MÜDÜRÜN KENDİSİNİ ARADIĞINI SÖYLEDİ 

Bu paylaşımının ardından ‘Önemli not’ diyerek bir paylaşımda daha bulunan Metiner, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın kendisini aradığını, iddiaların doğru olmadığını ve gerekli bilgi ve belgeleri gönderdiğini belirterek, “O yüzden twiti kaldırma gereği duydum. Başka söze gerek yok. Nokta” dedi. Metiner, yaptığı bu son paylaşımla, genel müdürün ismini de vermiş oldu. 

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRÜN MAAŞIYLA İLGİLİ İDDİALAR YİNE CEVAPSIZ KALDI!

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, bu görevini hukuksuz bir şekilde sürdürürken, milletvekili emekli maaşıyla birlikte Tarım Kredi Kooperatiflerinden maaş, ikramiye ve yılda bir teşvik ikramiyesinin yanı sıra GÜBRETAŞ’tan da huzur hakkı ücreti alıyor.

RAZİ'DEN ALDIĞI İDDİA EDİLEN HUZUR HAKKI ÜCRETİ BİLE DUDAKLARI UÇUKLATIYOR!

Diğer yandan ortaklık payı yüzde 50’nin altında olan Razi’de de yönetim kurulu başkanı olan Poyraz’ın buradan ne kadar ücret aldığı bilinmiyor. Ancak iddialara göre 8 ile 10 bin Euro arasında hakkı huzur ücreti aldığı dile getiriliyor.

RAZİ'NİN ALT ŞİRKETLERİNDEN DE ÜCRET ALIYOR MU? 

Bunun yanında RAZİ’nin alt şirketlerinden olan Raintrade ve 2018 yılında kurulan UBK şirketlerinde de yönetimde bulunan Poyraz’ın buralardan hakkı huzur ücreti ve temettü aldığı iddia ediliyor.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINDAN DA HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALIYOR 

Yine Tarım Kredi Kooperatiflerinin Personel Sosyal Yardım Vakfının da Yönetim Kurulu Başkanı olan Poyraz, buradan da huzur hakkı ücreti alıyor. 

METİNER KENDİSİNE GÖNDERİLDİĞİNİ İDDİA ETTİĞİ BELGELERİ AÇIKLAMADI

Mehmet Metiner'in Fahrettin Poyraz’ın kendisini arayarak gerekli bilgi ve belgeleri gönderdiğini açıkladı ancak bu belgeleri kamuoyu ile paylaşmaması dikkat çekti.

FAHRETTİN POYRAZ 1.5 YIL ÖNCE VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU!

Diğer yandan  Fahrettin Poyraz, 1.5 yıl önce kamuoyuna söz vererek, maaşıyla ilgili bütün iddiaları kendisinin açacağı mahkemeye sunacağını belirtmişti. Ancak aradan 1.5 yıl geçmesine rağmen Fahrettin Poyraz, böyle bir mahkemeye başvuru yapamazken, söz verdiği belgeleri de mahkemeye sunmadı. Fahrettin Poyraz'ın söz vermesine rağmen bu bilgileri kamuoyuna açıklamaması ve mahkemeye sunamaması gündeme gelen iddiaları daha da tartışmalı hale getiriyor.