CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kış mevsiminin ağır koşullarında da vatandaş ziyaretlerini aksatmadan devam ediyor.

Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük Kasabası ve Bağlama kasabasını ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım politikalarını eleştirerek "Her tarım bakanı değiştiğinde program değişiyor. Tarım ve hayvancılık, iş bilmeyenlerin elinde oyuncak oldu. Bu bakış açısı ve bu uygulamalar ile sorunlar aşılmaz" dedi.

Dünyaya bölgemizin yapısına uygun elde edilen ürenleri satıp, ülkenin kalkınmasının sağlanması gerektiğini dile getiren Gürer, bunun yolunun da tarım ve hayvancılıktan geçtiğini ifade etti. Gürer, şunları kaydetti: "ABD gibi ülkeler ürettiğini her ülkeye satmak için her yolu deniyor. Şeker pancarını ülkemizde ektirmeyip, kendi şirketleri aracılığıyla dünya şeker piyasasını ele geçirmeye çalışıyor. Doğal yollardan elde edilen sağlıklı şekerlerin yerini Avrupa'da kısıtlanan ve zararlı olduğu ispatlanan NBŞ aldı ve çatır çatır piyasaya sunuyorlar ve biz de bunun gönüllü taliplisiyiz. Bunu da pazarlama tekniği ile yapıyorlar. Her zaman söylüyorum, şeker pancarı stratejin bir ürün. Ama şeker fabrikalarını özelleştirip çiftçiyi mağdur ettiler. Fire, verim, kota sorunu ile boğuşan çiftçi, "pancar ekmem" diyor. Pancar ekilmezse piyasa NBŞ'ye kalır.. İktidar bunun yolunu açtı. Yerli şekerin yerini, ithal, sağlığa zararlı NBŞalacak"

Mazot fiyatının 6 lirayı geçtiğine işaret eden Gürer, tarımın gelişmesi için yapılan teşviklerin yetersizliğinin yanında teknik ekipmanların da mazot fiyatlarında olduğu gibi artış gösterdiğini söyledi.

TARIMDANHABER